BOPS Юли: Четат ли двама

BOPS Юли: Четат ли двама

Привет, приятели! Първо искам да кажа Честит рожден ден на Четат ли двама, на BOPS и на малкия сладур Коко, желая им само най-хубави и прекрасни неща!

Сигурно повечето от вас вече са разкрили тайните на юлския BOPS, но едно мнение повече никога не е излишно, нали? И така, първо бих искала да отбележа няколко неща. Много харесвам Райс и Алекс, харесва ми това, което правят, но не мога да кажа, че юлската кутия ми хареса, само защото харесвам тях. Ами не, не останах доволна. Разбирам напълно, че са искали да оставят частичка от себе си в кутията и бих казала, че идеите им са добри, но не до там добро е изпълнението. Както вече казах – няма да си кривя душата и да казвам, че това или онова нещо ми харесва, само защото всички така казват. Иии нека обосновката започне.. сега!

Първо, кутията. Въпреки че това е първият ми BOPS, съм разглеждала ревюта на всичките кутии до момента и не помня преди да е имало такава кутия. „Какво пък не ти харесва на кутията?“ ще питате. Ами размерът ѝ е един такъв никакъв и най-важните артикули (книгите!) нито могат да седят легнали вътре, нито прави, и когато махнах хартията бяха в една такава форма изкривена, от която, честно, ме заболя сърцето (да, друг минус е, че веднага се видяха книгите).

BOPS Юли: Четат ли двама - бележка

Та, отварям кутията и намирам бележката със съдържанието, за която всички говорят, че била лична и т.н., но аз не забелязах нищо лично към мен, но чак до там няма да издребнявам.

Сетне разгърнах хартията и първото нещо, което извадих, бяха стикерите от Star Wars. Това беше първото ми разочарование. Напълно разбирам желанието на Алекс да включи любимците си от серията, но стикери? Честно? Не че съм фен на Star Wars, но ако не бяха стикери, а някой ключодържател с фигурка на Дарт Вейдър, да речем, можех поне да го подаря на някого. Без да ми се обиждате, но за мен това е напълно безполезно и безсмислено.

BOPS Юли: Четат ли двама - стикери

Следващото нещо, на което попаднах, беше ключодържателят на тема Хари Потър. Признавам – все още не съм чела серията. И добре, че не съм, защото иначе още повече щеше да ме е яд на този артикул. Като изключим, че още преди да го отворя виждам как е олющен от едната страна, качеството е под-всякаква критика. Не, не хейтвам, просто много ме дразнят такива неща. В ревю за предната кутия бях прочела, че липсва стъклото на лупичката. А тоя ключодържател (като изключим олющеното), не би могъл да издържи повече от седмица на ключовете ми без да се скъса и да заприлича на нищо. Интересно ми е дали гледате какво слагате в кутиите или просто не ви интересува за качеството на предлаганите от вас артикули? Бих могла да продължа да говоря по темата, но не искам да изгрубявам.

BOPS Юли: Четат ли двама - ключодържател

После извадих едно мини хартиено издание, съдържащо предлога и първа глава от „ИНДОР и Братството на Почти Пълната Луна“ на Б. Н. Добрев, заедно с книгоразделител. Така, много се радвам, че Райс и Алекс изразяват подкрепата си към българската литература. Но това за мен е чисто и просто един рекламен материал. То е ясно, че искат да ни зарибят да си я купим, но дали това е начинът? Един вид ние си плащаме, за да ни рекламират разни неща. А това не е редно. Извинявайте, но няма как да не се замисля дали въпросното мини книжле няма да го намеря в някоя книжарница напълно безплатно.

BOPS Юли: Четат ли двама - мини книжка

Иде ред на чашата. Когато спойлнаха във фейсбук, че единият артикул ще е чаша, аз си помислих, че ще е някоя супер яка и оригинална чаша с някой готин цитат за четящите по двама или пък готина картинка на двама четящи. И какво получих накрая – чаша с едно огромно лого, което пак ме кара да си мисля, че е рекламен продукт. Казах вече – харесвам Четат ли двама, харесвам Райс и Алекс, харесвам логото им, но това не означава, че искам да ми е винаги пред очите.

BOPS Юли: Четат ли двама - чаша

И тук ще вмъкна още нещо, което ми направи впечатление. В тази кутия има 4 артикула (книгите не ги броя). В миналата също имаше толкова. В по-миналата също. За по-предните не помня. Но пък много добре си спомням, че в едно видео Алекс спомена нещо за „двойният мамут“ с двойно повече артикули в двойната кутия. Е, къде са? Получихме само една книга в повече. И толкоз. Ама като обещавате нещо.. Защо не го спазвате..?

Ии стигам до книгите. „До всички момчета, които съм обичала“ на Джени Хан я исках още щом я анонсираха от издателството, така че се радвам на избора на Райс. За „Внезапни завършеци“ на Джо Абъркромби нищо все още не мога да кажа, ще ѝ дам шанс някой ден и ще споделя как е минала срещата ни.

BOPS Юли: Четат ли двама - книги

Това беше моето непопулярно мнение за юлския BOPS. Бях супер развълнувана когато си го поръчах, но накрая останах супер разочарована. Явно BOPS не е моята кутия и навярно няма да повторя. Надявам се да не сте ме намразили, но и да сте – няма проблем. 😋

4 коментара

  1. Напълно съм съгласна с Вас и подкрепям мнението Ви! Поръчах си двойната кутия и бях изключително щастлива, че ще я получа преди да си замина за Германия. Уви, останах изключително разочарована! Дори не взех книгите и артикулите с мен. Чашата я подарих на майка ми, а книгите останаха в тяхната библиотека, в случай, че остана без четиво. Поръчах кутията с наистина огромно желание, бях супер доволна от мартенските „Писма във времето“, както и от „Магия през май“. Писмата даже ги поръчах с доставка до Германия. Очаквах много сериозно качество в кутията за м.юли, но явно заради предстоящите отпуски са решили да претупат нещата. Жалко!

    1. Благодаря ти за коментара и за подкрепата 🙂 И аз като теб бях много развълнувана за юбилейната кутия, тъй като ми беше и първата, толкова много се говореше за нея колко яка щяла да бъде и т.н., а накрая ни поднесоха това..

  2. Да, със сигурност очаквахме повече и по-функционални артикули, защото тези могат да доставят радост само на вманиачени фенове / аз ще ги запазя за сина си/ без чашата, която ми хареса, но с цитат щеше да е по-добре наистина. Друго, което не разбирам е защо артикулите не са свързани с книгите или автора им в кутията, за да е изживявянето цялостно. Нямам много срещи с bops, но кутията за юни ми хареса повече и всичко в нея е с мен на плажа! За всички разочаровани мого да кажа само…great expectations! Ааа и книгите, разбирам, че е добре да са нови, за да ги нямат повече четящи, но когато ви се доверяваме е добре понякога да са прочетени и обичани от Вас /това е към Алекс и Райс/ книги! Приятно четене, сладури!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *