First Date Book Tag

First Date

Привет, приятели! Преди време бях тагната от Кали от LadyBug’s Page да направя този таг, но чак сега се наканих. Или по-скоро му дойде реда. Обичам да отговарям на въпроси, особено когато са свързани с книги! ❤️ Да си призная, някои въпроси доста ме поразмислиха. Та, ето ги и моите отговори:

1. The Awkward First Date – Книгата не беше лоша, но искрата липсваше за теб

Хмм, в момента се сещам за първите три книги (четвъртата още не съм я чела) от поредицата Wild Seasons на Кристина Лорен. Книгите не бяха лоши, но „Красивата“ поредица определено я надминава и може би заради това не можа да се получи химията между нас. Харесаха ми, но не ми харесаха толкова, колкото първата им поредица, която Егмонт издадоха.

2. The Cheap First Date – книга, която не оправда очакванията ти

Ами то сигурно ако се размисля, ще излязат много, но най-пресните ми такива случаи са „Черна като абанос“ на Сала Симука и „Източна Индия“ на Колин Фалконър. Направо си бяха разочарования.

3. Well-prepared First Date – книга, която е била по-добра от очакваното

Тук също бих могла да посоча много примери, ако тръгна да ровя из паметта си, но първите заглавия, които ми идват на ум са първите две книги от поредицата „Проклятието на тигъра“ на Колийн Хоук и първите две книги от поредицата „Нокът“ на Джули Кагава. А, да не забравя и трилогиите „Гриша“ на Лий Бардуго и „Скъпоценни камъни“ на Керстин Гир. Не очаквах да ми харесат чак ТОЛКОВА.

4. Hot But Dumb – красива корица, не толкова добро съдържание

И тук наградата е за трилогията „Трил“ на Аманда Хокинг. Страхотни корици, но толкова изнервящи книги не бях чела никога преди тях. Но като се замисля, „Трил“ май си поделя трофея със „Сезонът на злополуките“, която повече ми харесва на вид, отколкото на съдържание.

5. Blind Date – книга, която си започнал без да знаеш нищо за нея

Мисля че няма такава книга и вероятно няма и да има. То е ясно, че най-напред гледам корицата, но след това чета анотацията и ако и тя ме зариби – купувам и съответно чета книгата. Никакви книжни срещи на сляпо не си правя, предпочитам малко или много да съм наясно с какво се захващам.

6. Speed Dating – книга, която прочете много бързо

Имах един период, в който четях от сутрин до вечер, четях на работа, четях във влака, искаше ми се да чета и докато вървя, но нямаше как. Та тогава изяждах книгите с някаква супер скорост и летяха една след друга покрай мен като на конвейер. Няма как да си спомня кои заглавия са били, но пък си спомням една книга, която чак се учудих колко бързо успях да я прочета и това беше „Всичко, всичко“ на Никола Юн.

7. The Rebound – книга, която прочете веднага след книжен „махмурлук“, което донякъде развали удоволствието от книгата

Веднага се сещам за „Онова лято“ на Лорън Уилиг, която започнах веднага след „Сянка и кост“ на Лий Бардуго. Без малко щях да я оставя, за да започна „Престол и щурм“, мислех си само за света на Алина, но понеже съм си инат и съм моногамен читател, успях някак си да се отърся от Лий Бардуго и да завърша „Онова лято“.

8. Overly Enthusiastic Date – книга, която се „престараваше“

Е, чак пък да се престарава. Имало е книги, в които някои неща са ми били в повече – къде драмите, къде секса. А пък като чуя/видя думата „драма“ веднага се сещам за Теса и Хардин. Поредицата на Анна Тод направо ми е станала като синоним на драмата. Може би там може да се говори за престараване…?

9. The Perfect First Date – книга, която беше перфектна

Ами много книги са ми били перфектни. Включвам книгите от въпрос №3, за да не ги повтарям. Освен тях.. за „Гневът и Зората“ се сещам в момента. Всички книги на Джулия Куин. Със сигурност има и още, но в момента не ми идват на ум.

10. Humiliating First Date – книга, която ми е неудобно да призная, че съм харесала/ неудобно ми е да чета на публично място

Няма такова животно. Как тъй ще ми е неудобно? Всеки чете каквото му се харесва и каквото му е по вкуса. А пък това, че някои хора отричат, че им е харесало еди какво си, само заради хорското мнение.. това за мен е пълен абсурд.

***

Това беше моят First Date Book Tag. Аз, от своя страна, ще си позволя да тагна Илиян от Iliyan Books And Stuff, Яна от The Paper Fox, Стан от Stan’s Bookish Universe и всеки друг, който желае да направи този таг.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *