I am a READER

I am a READER

I am a READER

Привет, chaser-чета! Решихме да се самотагнем и като за първи наш book tag сметнахме, че този е перфектен. Под всеки въпрос ще откриете отговор и от двете ни. Приятно четене! 🙂

1. Изберете една дума, която описва това да си читател.

Кали: Ненаситна – в момента изпитвам нечовешки глад за още и още истории, а времето наистина е толкова малко…
Анджи: Откривател. В книгите открих много и различни светове, много истини за живота, но най-вече открих себе си.

2. Коя беше първата книга, която ви накара да се влюбите в книгите?

Кали: Винаги като ми зададат този въпрос се сещам за Клетниците – тази книга ми направи силно впечатление, а бях само трети клас. Някой ден се каня да я прочета в непреработения вариант за деца.
Анджи: Срам ме е да си призная, но аз открих книгите сравнително наскоро (shame). Първата книга, която ме запали по четенето, беше „Изборът“ на Кийра Кас.

3. Твърда или мека корица?

Кали: Корицата няма никакво значение, стига историята вътре да е пленителна. Но по мои наблюдения твърдите корици придават един допълнителен блясък на книгата. Така че и двете 🙂
Анджи: По принцип няма значение. Повечето ми книги са с меки корици и много си ги пазя, след четене са като нови. Но пък книгите с твърди корици изглеждат по-добре на рафта, признавам.

4. Как четенето промени същността ви?

Кали: Четенето ми помогна много, защото както обичам да казвам откриваш цял един друг свят, в който има и други хора със твоите демони, проблеми, мисли и разсъждения. И като видиш как те се справят с живота, ти става някак леко на душата, че не си сам и не си безнадежден случай. Така че за мен книгите са лекарство наред с учител, приятел, пътеводител, хумореска и какво ли още не.
Анджи: Хм, да си призная, този въпрос малко ме затруднява. Може би четенето ме направи още по-спокойна и по-търпелива, от колкото си бях. Научи ме да преценявам всяка ситуация от различни ъгли и да не прибързвам със заключенията. Определено живота ми стана по-хубав, когато започнах да чета.

5. Коя книга четете, когато имате нужда да се почувствате комфортно?

Кали: Звездите ми го говорят в такива моменти 😀
Анджи: Чувствам се комфортно в компанията на всяка книга, стига да успее да ме откъсне от реалността.

6. Кой беше човекът, който ви показа света на книгите? (Или сами го открихте?)

Кали: Мама! Като ме видеше да бездействам и да се чудя коя пакост да сътворя и все ми викаше „Вземи прочети една книга, стига прави само глупости“. Те (книгите) пък се оказаха доста интересни, ама глупости и до ден днешен продължавам да правя…
Анджи: Човекът, който ми показа този свят, е Кали. Безкрайно съм благодарна на съдбата, че ни събра на едно място и тя някак си, без да иска дори, ме запали по четенето.

7. Опиши идеалното си място за четене.

Кали: Удобен широк диван, разположен пред горяща камина; топло, пухкаво одеало около краката, удобни възглавници зад гърба, автентична лампа на стойка над главата; чаша горещ шоколад или ароматно кафе, а може и чайче. А навън може да вали, да вали…
Анджи: Мястото, където най-често чета, е вкъщи на дивана, с топла напитка край мен и като че ли там се чувствам най-комфортно. А ако трябва да опиша кое би било идеалното място за четене за мен, бих казала на верандата на някоя къщичка високо в планината, на удобен мек шезлонг, с кафе, чай, или шоколад, където единствените звуци идват от гората около мен.

8. Коя книга промени начина, по който гледате на света?

Кали: Всяка една емоционална история, която прочета, ми отваря очите за едно или друго в света. В личен план ще посоча „След“, защото след прочита й преосмислих сериозно една конкретна част от близкото си минало. И я преодолях!
Анджи: Всяка книга, която съм прочела до сега малко или много е променила светогледа ми, но ако трябва да посоча една, първото име, което изниква в главата ми, е „50 нюанса сиво“.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *