Книжен Февруари - тръгва си зимата, идва пролетта

Книжен Февруари – тръгва си зимата, идва пролетта

Честита баба Марта! Настана време да направя своя февруарски отчет, този път навреме. През изминалия месец се радвахме на повече слънце отколкото се надявахме, времето става все по-хубаво и както се пее в една песен „Тръгва си лятото, идва есента..“, само че тоя път зимата си тръгва, а идва пролетта .. налЕ. Но както и да е, стига съм ви дрънкала глупости, минавам по същество.

Този месец (за февруари става на въпрос) се сдобих с невероятни заглавия, но вместо да ги изреждам, направо ще ви ги покажа. Ето ги и тях:

Книги, купени през февруари

Изключително много благодаря (пак и пак и пак!) на издателство Ибис, че ми предоставиха възможността да се насладя на невероятната Сюзън Елизабет Филипс и нейното чедо „Героите са моята слабост“.

За разлика от януари, този път прочетох само 7 книги, което си е чиста излагация в сравнение с предходния месец и аз дълбоко, силно и алено се изчервявам/засрамвам/потъвам в земята. Но пък заглавията, с които се срещнах, бяха страхотни. А ето ги и тях, в реда, в който съм ги прочела:

1. Мари Лу – Феноменът

„Феноменът“ е втората книга от епичната трилогия на Мари Лу. Джун и Дей биват въвлечени в страшни схеми и машинации, бягат от едно зло, само за да попаднат на друго, умират още хора.. Нищо не е захаросано и изобщо, струва си да се прочете. Ето тук можете да видите повече за книгата.

2. Джулия Куин – Тайните дневници на мис Миранда Чийвър

За кой ли път ще повторя – Джулия Куин и нейното творчество са нещо невероятно, нежно и любовно. Мисля, че трябва да обявят книгите ѝ за антидепресанти, защото няма как да не се почувстваш щастлив и влюбен, четейки история, написана от нея. А ревюто ми за книжката можете да прочетете тук.

3. Мари Лу – Героят

Финалът на „Легендата“ е също толкова умопомрачителен, колкото и другите две книги. В разгара на войната между колониите и републиката, Джун и Дей са изправени пред още по-големи опасности, а краят е.. трагичен. Не, не ме разбирайте погрешно, има хепи енд, но не и такъв хепи енд, на какъвто се надявах. Май е крайно време да ѝ напиша ревю на тази трилогия. Повече инфо за книгата вижте тук.

4. Сала Симука – Бяла като сняг

Удивително е колко много може да каже човек за тази мъничка книжка. Тук Лумики отново се забърква в неприятности и отново попада на човек, който в последствие ѝ става партньор и си помагат взаимно. Отново ѝ се налага да бяга за живота си и да се изправя срещу лицето на смъртта. Повече прочетете в ревюто ми на „Бяла като сняг“.

5. Джулия Куин – Какво се случи в Лондон

За да не се повтарям отново, просто прочетете точка 2. малко по-горе. Ще добавя само, че и на тази книжка не устоях и ѝ написах ревю, което можете да прочетете тук.

6. Сюзън Елизабет Филипс – Героите са моята слабост

Мисля, че Сюзън няма нужда от реклама. Едва ли има човек, докоснал се до нея и останал разочарован. Сюзън е невероятна авторка. „Героите са моята слабост“ е невероятна история. Ей го и ревюто ми – цък.

7. Александра Бракен – Пасажер

Александра Бракен ме спечели отново. „Пасажер“ е прекрасна история за пътуване във времето, за любов и доверие. Въпреки че историята е крайно различна от „Тъмна дарба“, тя е също толкова завладяваща и вълнуваща. Страшно много ми хареса и с нетърпение очаквам продължението (дано е тази година, Боже/Егмонт, дано е още тази година!!!). Все още не съм ѝ написала ревю, голямо моткане се мотам този месец.

***

Та в крайна сметка от книгите, които съм си купила и с които съм се сдобила през февруари, съм прочела 3 броя и съм захванала четвърта – „Предателството на Атлантида“ на Алиса Дей, която, поради голямото ми мотане, не успях да завърша през февруари и ще да е тези дни нейното прочитане. Реших също така да „поизчистя“ (т.е. да прочета малко по малко) книгите, които съм си купила отдавна, но все не им идва ред. Такива бяха двете съкровища на Джулия Куин от трилогията „Бевълстоук“, а за март съм си намислила да е „Онова лято“ Лорън Уилиг, която Кали ми подари за миналия рожден ден.. преди почти година. TBR купчинката ми за март съдържа също и трилогията „Гриша“ на Лий Бардуго, както и „Краят на дните“ на Сюзън Ий и профилактично малко историческа романтика, намираща се между кориците на „Източна Индия“ от Колин Фалконър. А, и да не забравя – иска ми се да прочета и една книга с твърди корици и по-точно съм си набелязала „Аркадия“ на Иън Пиърс. Планът ми е малко амбициозен и доста оптимистичен, но се надявам да го изпълня. Стискайте палци!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *