Книжен Март и слънчево настроение

Книжен Март и слънчево настроение

Привет, четящи! Баба Марта си отиде и ни остави заредени със слънчево настроение ☀️ Лично на мен пролетта ми е любимият сезон, когато небето е синьо, а природата се събужда в зелено и разцъфва във всички цветове ❤️ Март отдавна мина и е крайно време да направя своята месечна равносметка. Случиха се много неща покрай мен – блогът вече е само мой, скоро ще смени името и облика си. Доста се позабавих с този пост, но не е като да ми е за пръв път.  Ще гледам от тук нататък да съм по-редовна и да няма такива забавяния.

Та, първо да се похваля с кои книжни съкровища се сдобих през март. Повечето (тези, които ще видите на снимката по-долу) си ги взех от промоцията на Сиела на трети март, а освен тях се сдобих и със „Краят на дните“ на Сюзън Ий и „Нещо повече от любов…“ на Джули Джеймс, за които съм безкрайно благодарна на издателствата Емас и Ибис!

Книжен Март и слънчево настроение

Предполагам, че е излишно да казвам, че читателския ми план, който споделих в поста за февруари, се провали с гръм и трясък. Не успях да го изпълня, или поне не изцяло. През март успях да прочета отново 7 книги (само). Ето кои са те:

1. Алиса Дей – Предателството на Атлантида

„Предателството на Атлантида“ беше хубаво напомняне за света на Атлантите след дългото им „отсъствие“. Да си призная – доста ги бях позабравила и особено Кристоф. Книжката ми хареса, забавна е и се случват интересни неща. Но според мен в поредицата до момента има и много по-добри. Като че ли съм по-любопитна да науча историята на Аларик и неговата невъзможна любов.

2. Сюзън Ий – Краят на дните

Невероятен финал на невероятна трилогия. Чак не мога да повярвам, че свърши. А аз най-сетне се наканих да напиша ревю на трилогията, което можете да прочетете тук.

3. Лий Бардуго – Сянка и кост

Страхотно начало на още по-страхотна трилогия! Определено се нареди сред фаворитите ми. Историята на Алина и Мал е нещо, което трябва да се прочете. Подготвила съм общо ревю върху трите книжки, но ще го споделя с вас малко по-натам.

4. Лорън Уилиг – Онова лято

Прочетох „Онова лято“ като част от самоинициативата ми „да прочетем дълго отлаганите книги малко по малко“. След всички фентъзита преди нея, след целия този екшън и адреналин, историята ми дойде като разтоварващо разнообразие. Книгата ми хареса толкова, че реших да си взема и другата издадена на български книга на Лорън Уилиг – „Имението Ашфорд“ (някой ден). Ако трябва да бъда честна, историята на Имоджен ми хареса доста повече от тази на Джулия, но съвкупността от двете е това, което прави историята прекрасна.

5. Джули Джеймс – Нещо повече от любов…

Въпреки че не съм писала ревюта на други книги от Джули Джеймс, съм ги прочела и трите, издадени от Ибис. И трите ми харесаха много. А какво е мнението ми за „Нещо повече от любов“, вижте тук – цък.

6. Лий Бардуго – Престол и щурм
7. Лий Бардуго – Падение и подем

За тези двете сладурани нямам какво повече да кажа, освен че са НЕВЕРОЯТНИ! Продължението и финалът на „Гриша“.. просто нямам думи да опиша колко много ми харесаха. Очаквайте ревюто в близко (надявам се) бъдеще, но не чакайте до тогава – почвайте ги още сега!

***

А сега иде ред на читателския план за април. Половината месец вече мина, а аз отново съм стигнала доникъде. В момента чета „Червен изгрев“ на Пиърс Браун. След нея ще захвана „Черна като абанос“ – последната книга за Лумики. Освен тези двете се надявам, че ще успея да прочета поне и другите две книги от трилогията на Пиърс Браун, както и „Под бадемовото дърво“ на Лора Маквей иии евентуално „Ясновидците“ на Либа Брей. Първоначално си мислех да посветя този месец на Сиела, тъй като ми се насъбраха доста книги от промоции, но уви.

Това беше моят книжен март. Ако сте чели или искате да прочетете, или пък ако просто искате да обсъдим някоя от книгите, за които ви говорих досега, не се колебайте да ми пишете. 👀

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *