Книжен Януари - по-добре късно, отколкото никога

Книжен Януари – по-добре късно, отколкото никога

Привет, четящи! Знам, че малко се позабавих с този пост, но честно казано до последно се чудих дали изобщо да го правя. Декември го пропуснах по същата причина, просто този път Кали беше по-убедителна 😁

И така, първо ще спомена с кои книжки се сдобих този месец. Ами .. с никакви. Декември малко попрекалих с покупките (да, знам, че няма как да прекаля с купуването на КНИГИ, но за жалост портфейлът ми не е на същото мнение), та затова реших през януари малко да се „запра“ и да наблегна на четенето.

Този месец (януари де) успях да прочета 10 книги и да почна единадесета, която по стечение на обстоятелствата все още не съм прочела и ще я видите във февруарския ми пост. А януарските книги, в реда, в който съм ги прочела, са:

1. Синда Уилямс Чайма – Краля демон

„Краля демон“ го бях почнала още в края на декември, но успях да я завърша едва януари. Книжката ми хареса много, в очакване на втората книга съм, а ревюто ми можете да видите тук.

2. Джули Кагава – Нокът

„Нокът“ е второто ми книжно попадение за годината, една невероятна история за дракони, за любов и за други интересни неща. Джули Кагава определено ме впечатли като автор и със сигурност ще изчета всичко нейно, издадено на български. А ревюто на „Нокът“ можете да прочетете тук.

3. Аманда Хокинг – Подменена

В интерес на истината, прочетох цялата трилогия „Трил“, но ще коментирам книгите една по една. Не съм им писала ревюта, затова ще предупредя за ‼️СПОЙЛЕРИ‼️
Така.. „Подменена“ за мен беше една определено много дразнеща книга със слаба героиня. Като казвам слаба имам предвид слабохарактерна, страхлива и глупава. На моменти направо нелепа. Но книгата не ме подразни само с героинята си. Трил, както се оказва, е общество от тролове (пардон, трилове). Въпросните трилове подменят децата си с човешки деца от заможни семейства, а като пораснат си ги прибират заедно с парите на семействата. Защото триловете са твърде висши същества и не могат да работят, могат само да живеят на гърба на човеците. Може би нямаше да ме издразни толкова, ако положението в скъпата ни държава не беше много подобно.. В края на тунела (опа, книгата) се вижда съвсем малък проблясък светлинка, който дава надежда за нещо по-добро в следващата. Информация за „Подменена“ можете да видите тук.

4. Колийн Хоук – Проклятието на тигъра

Както се казва – след всяко лошо нещо, идва нещо добро. „Проклятието на тигъра“ е поредното книжно бижу, на което се насладих максимално. Проклятия, загадки, легенди, приключения, тигри .. какво повече да желае човек. Книжката ми хареса супер много и я препоръчвам горещо на всеки, който иска да разнообрази деня си. Ако все още не сте – вижте ревюто ми тук.

5. Джули Кагава – Война

Мнението ми за „Война“ напълно се припокрива с това за „Нокът“, само дето ми хареса още повече. Както съм споменавала и преди – докато в първата книга от поредицата се набляга на романтиката, то във втората се набляга на екшъна. С тази история Джули Кагава затвърди мнението ми, че е страхотен автор и нямам търпение да се запозная отблизо с трилогията „Кръв от Рая“. А, иии да, ревюто ми на „Война“ прочетете тук.

6. Колийн Хоук – Търсенето на тигъра

Ох.. „Търсенето на тигъра“ е .. невероятна история. Едно се оправя, друго се разваля. Тотален heartbraker. Дано дано дано да издадат и останалите книги от поредицата, защото е невероятна, покъртителна, страхотна. И да не забравя – ей го и ревюто на „Търсенето на тигъра“.

7. Аманда Хокинг – Разкъсана

Както по-горе споменах – в края на „Подменена“ историята започва да става прилична. Читателското ми преживяване с „Разкъсана“ беше горе-долу нещо такова:
– Хм, интересно начало, има движение, харесва ми.
– Още тайни се разкриват, добрее..
– Скука..
– Я, май ще стане интересно!
– Nope, само така ми се е сторило..
– WHAT THE… ?!
Иии да, без малко да си помисля, че ще ми хареса, но се разочаровах отново. Но! Въпреки това, трябва да призная, че събуди любопитството ми да разбера „А сега какво..?“. Повече инфо за книгата – тук.

8. Симона Арнщед – Само една тайна

„Само една тайна“ ми беше първата не-фентъзи книга за тази година. Хареса ми, но ме остави със смесени чувства. „Само една нощ“ за мен е по-добрата от двете.
Ревю на „Само една нощ“
Ревю на „Само една тайна“

9. Мари Лу – Легендата

„Легендата“ се причисли към любимите ми книги/трилогии/автори, нищо че още не съм прочела останалите две. Историята е изпълнена с несправедливости, жестокости, неочаквани обрати и динамика. Все още си няма ревю, може би ще напиша ревю на цялата трилогия, след като я завърша, а до тогава – вижте тук информация за книжното бижу.

10. Аманда Хокинг – Въздигната

Ами .. какво да кажа вече .. Да речем, че тази беше най-добрата от трите, макар че главната героиня така и не можах да я харесам. Въпреки всичко, макар и някак си неохотно, успях да се привържа мъъъничко към света на „Трил“. Инфо за „Въздигната“ вижте тук.

***

Не съм си правила читателски план за февруари, но ще отбележа, че книгите, които със сигурност ще прочета, са „Феноменът“ и „Героят“ на Мари Лу, както и „Пасажер“ на Александра Бракен. Другите ще ги мисля на момента. И така, това беше моят книжен януари, малко позакъснял, но все пак налице. Чувствайте се свободни да споделяте с мен мнението си по книгите, ако сте ги чели, а дори и да не сте – ако са ви впечатлили по някакъв начин. До нови срещи! 😋

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *