Книжен Юли - летни емоции и не само

Книжен Юли – летни емоции и не само

Привет, приятели! Изминалият месец (Юли) беше доста емоционално наситен за мен в личен план, получих прекрасни новини, които породиха големи радости. Няма да изпадам в подробности, само ще ви споделя, че съм много щастлива и именно това щастие ме накара да изчезна за седмица от хоризонта (ако изобщо сте забелязали, де).

И така, този месец (Юли) не съм си купувала книги.. директно, ако мога така да го нарека. Заглавията, с които се сдобих, са „Любовта е „целувка на дама““ от кутията Gembox, „До всички момичета, които съм обичала“ на Джени Хан и „Внезапни завършеци“ на Джо Абъркромби от юлския BOPS и „Слънцето също е звезда“ от любезните хора от издателство Ибис, за което съм им много благодарна.

В началото на Юли доста се бях надъхала, че ще прочета повече книги от миналия месец, но уви, нищо такова не се случи. Освен това, изоставам доста много от графика си за годишната цел в Goodreads и вече сериозно започвам да се съмнявам, че ще я постигна. Успях да прочета 4 книги през Юли и започнах пета, но нещо никак не ми върви (2 седмици дори не бях докосвала книга, но и емоционалните бомби имаха пръст в тая работа). Може би не ѝ е било времето и дори планирам да я оставя да си почине и да почна някоя друга. Ето какво прочетох през Юли:

1. Джош Малерман – Кутия за птици

Тази книга беше доста приятна изненада за мен. Не бях чела нищо от този жанр до момента, но със сигурност много ми хареса. Планирам да ѝ напиша ревю, но за момента нищо не мога да обещая.

2. Джесика Кох – Толкова близо до хоризонта

Само като се сетя за „Толкова близо до хоризонта“ и ми се плаче. Толкова емоции предизвика в мен. Надявам се скоро да излезе следващата книга от трилогията и в същото време се ужасявам. Май ще ми трябва психическа подготовка преди да я почна. Ревюто ми можете да прочетете тук.

3. Джош Малерман – Къщата на езерното дъно

Тази малка симпатична книжка на Малерман също не беше лоша. Но за мен „Кутия за птици“ беше далеч по-добра. Планът за ревю важи и тук, а междувременно ще чакам следващата му книга, надявайки се на нещо зловещо от сорта на „Кутия за птици“.

4. Елизабета Флумери и Габриела Джакомети – Любовта е „целувка на дама“

„Любовта е „целувка на дама““ е нежна, романтична, забавна история, пълна с кулинарни изкушения и сложни отношения. Имам написано ревю за нея, но нямам снимка. Ще го споделя веднага щом измайсторя нещо.

***

Та това беше моят книжен Юли. Измежду всичко друго лека полека си наваксвам с ревютата. От читателските планове съм се отказала отдавна, определям следващото си четиво на момента. Все още продължавам да си чакам „Плаването на тигъра“ на Колийн Хоук с все по-нарастващо нетърпение. Особено като се сетя как завърши втората! Иначе през август най-сетне и аз ще помириша морето. Освен това много ми се иска да посетя Алеята на книгата във Варна, но да видим дали ще успея да навия моя мъж да ме заведе. Стискайте ми палци!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *