Книжен юни - лято е!

Книжен Юни – лято е!

Привет, приятели! Лято е! Големите жеги започнаха, а с тях и усилващото се желание за пясък под краката и разхлаждане в солена морска вода. Не знам за вас, но аз вече съм нетърпелива да усетя уханието на морето и да чуя шума на вълните. 🌊 Та, слагам пауза на мечтите и започвам с юнската равносметка. Този месец (юни) ми е много скромно от към книги – пълна излагация. И ревюта не съм писала, нещо не ми идват думите напоследък, но не съм се и отказала – ревюта ще има!

През юни си купих само 2 книжки и то само защото не можах да устоя на изкушението да се възползвам от промоцията на издателство Кръгозор, която беше на 21 юни. От там си взех „Къщата на края на нощта“ на Катрин Банър и „Анна и говорещият с лястовици“ на Гавриел Смит. Този път успях да прочета само 4 книги (shame). Не знам дали е било заради жегата или ме беше налегнала някаква закъсняла пролетна умора, но постоянно ми се спеше и ми беше трудно да прочета повече от глава преди да заспя. И така, стига излияния, ето кои книги прочетох през юни:

1. Единственият спомен на Флора Банкс – Емили Бар

Тази прекрасна книжка получих от прекрасните хора от издателство Кръгозор, за което съм им безкрайно благодарна. Много ми хареса историята на Флора, чиито живот не е никак, ама никак лесен. Няма да пиша подробно мнение, защото предстои да ѝ напиша ревю, което ще споделя с вас възможно най-скоро.

2. Кралска клетка – Виктория Айвярд

„Алена кралица“ ми хареса. „Стъкленият меч“ беше добре, случваха се разни интересни неща, а финалът беше покъртителен. „Кралска клетка“… ами, беше ми откровено скучна през повечето време. Голямо разочарование се оказа, надявам се четвъртата книга да е по-динамична и да не е толкова излишно дебела. Честно, ако „Кралска клетка“ беше със 100 страници по-малко, изобщо нямаше да се усети разлика. Имаше си своите моменти, но както казах – разочарова ме.

3. Нивганощ – Джей Кристоф

❤️ Тази история ме изкорени от читателския ми застой, мина ми и спане и всичко. Не можех да я оставя, не исках, а след като я прочетох ми се искаше да я почна наново. Тази история е УАУ. Страхотна и невероятна. Нейното ревю (което е почти готово) ще излезе първо на бял свят и после всички останали. Нямам търпение да споделя мнението си с вас, но първо трябва да направя снимки.

4. Дървото на лъжите – Франсис Хардинг

Тук май ме беше хванал книжният махмурлук и след „Нивганощ“ тази история нещо не успя да ми влезе под кожата. Хареса ми, въпреки че интересното започва след стотната страница. Планирам ревю и на „Дървото на лъжите“, в което ще ви разкажа по-подробно за нея.

***

И така, това беше моят скромен читателски юни. Отново няма да си правя планове за следващия месец, тъй като… сами виждате, че не ми се получават. Но пък през юли очаквам да излезе и съответно да стигне до мен третата книга от поредицата „Проклятието на тигъра“ – „Плаването на тигъра“. Супер нетърпелива съм за тази книга! Освен за нея, тръпна още и за първия си BOPS, който е в двоен размер, а също и „дебютната“ романтична кутия на Gembox. Ако още не сте ги поръчали, а пък искате – побързайте, остава ви съвсем малко време! Аз отивам да пиша ревюта, а на вас желая нестихващо лятно настроение!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *