Проклятието на тигъра - Колийн Хоук

„Проклятието на тигъра“ – стъпка #1 към развалянето му

Ако трябва да опиша тази книга само с една дума, то тя ще е НЕВЕРОЯТНА! „Проклятието на тигъра“ е от онези книги, които ми се иска да си сложа в рамка и да ги окача на стената си, за да си я гледам и да ѝ се радвам непрестанно. Тук ще вмъкна, че страшно много ме радва фактът, че от издателството са решили да запазят оригиналните корици, защото са прекрасни. А конкретно тази книга е красива колкото отвън, толкова и отвътре.

„Проклятието на тигъра“ е вълнуваща история, изпълнена с емоции, хумор, неочаквани случки и ситуации, екшън, опасности от всякакъв вид, романтика и най-вече прилично количество приключения. Какво повече може да желае един читател! Грабва още с първата страница и се чете леко, бързо и неусетно, въпреки че изглежда обемна. Колийн Хоук ни въвежда в един невероятен свят, в който двама принцове са прокълнати, а едно момиче е избрано от богиня (за която дори не е чувало), за да развали проклятието, на което са обречени. Свят, съдържащ в себе си джунгли, различни екзотични животни, пещери, подземни тунели и градове, скрити дълбоко в земните недра. Свят, обгърнат в магия. Много ми хареса и това, че освен че ни рисува прекрасни картини от Индия, авторката ни запознава и с част от индийската култура и митология.

Историята бива разказвана от Келси – момичето, на което се пада тежката задача да развали проклятието. Келси е тинейджърка със силен приключенски дух. Приема изпитанията мъжки и не се отказва дори пред лицето на опасността. Много ми хареса нейния образ, като изключим края на книгата, където каза и направи много неща, които никак, ама никак не ми харесаха и не ги разбирам и не ги приемам, но няма нищо да ви издам.

Дхирен (или само Рен) е единият прокълнат принц, затворен в тяло на тигър. Качествата, които най-силно изпъкват у него, са кавалерството му и огромното му сърце. Няма как да останеш безпристрастен и да не се влюбиш в него и в историята като цяло.

Ако харесвате приключенски фентъзита, от рода на „Индиана Джоунс“, препоръчвам ви „Проклятието на тигъра“. Ако харесвате загадки, митове и легенди – препоръчвам ви тази книга. Ако харесвате тигри – пак ви я препоръчвам. Каквото и да харесвате – горещо я препоръчвам на всички читатели и книголюбители. А аз в най-скоро време започвам „Търсенето на тигъра“, където (доколкото  разбрах) ще се запознаем по-обстойно с Кишан – другия прокълнат принц и брат на Рен.

За огромно мое съжаление, когато се свързах с издателството, за да ги питам за следващите книги, те ми отговориха, че ще издадат третата чак когато излезе филма по поредицата, тъй като нямало голям интерес. Силно се надявам да не се налага да чакаме дълго, защото поредицата вече ми стана любима и никак не ми се чака.

Все пак искам да благодаря на издателство Intense, че са издали първите две книги и са ни предоставили възможността да се насладим на тези прекрасни четива. ❤️

Повече информация за книгата

Проклятието на тигъра

Проклятието на тигъра - #1


Колийн ХоукISBN:

9789547832107

Издадена през:

2014 година

Издадена от:

Издателство Intense

Жанр:

Фентъзи, Young Adult

Страници:

440
Goodreads

Страст. Съдба. Преданост.
Бихте ли рискували всичко, за да промените съдбата си?

Последното, което Келси Хейс си е представяла, че ще прави това лято, е да се впусне да разваля тристагодишно индийско проклятие. Заедно със загадъчен бял тигър на име Рен. Из половината свят. Точно това се случва обаче. Изправена лице в лице с тъмни сили, мощна магия и мистични светове, където нищо не е каквото изглежда, Келси рискува всичко, за да изпълни древно пророчество, което ще развали проклятието завинаги.

„Проклятието на тигъра” е вълнуващият първи том в епична смесица от фентъзи и романс, която ще ви остави без дъх и копнеещи за още.

„Бях погълната от сладката романтика и вълнуващите приключения. Само в рамките на няколко страници се улових да ликувам, да пищя и да си гриза ноктите. Накратко – беше магическо!” – Бека Фицпатрик

“С екзотичните си пейзажи, древно индийско проклятие, преобразяващ се тигър и едно смело момиче, тази поредица омагьоса всички ни.” – Бенджамин Руби

“По завлядяващ начин Колийн преплита индийската култура, мистицизъм и приказни нюанси в наситена с екшън любовна история. А освен екшъна, тук има история, поезия, романтика, магия – всички елементи на първокласното четиво. Великолепна сага!” – RT Book Revew

“Спиращи дъха приключения, на които дори Стивън Спилбърг би завидял. Наситени с опасности, свръхестествени сили, непознати и неочаквани създания…и любов под палмата.” – Kirkus

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *