Когато любовта те връхлети „Без милост“

Тази година издателство Ибис предлагат сравнително голямо разнообразие от нови автори, което мен лично много ме радва. Много се зарадвах и когато обявиха излизането на „Без милост“. Не че бях чувала нещо за книгата или авторката, но ми грабнаха вниманието на момента. И останах приятно изненадана.

Да си призная откровено, първите сто и кусур страници ми вървяха доста бавно. До там историята не беше за мен кой знае какво. Но после дойде един момент, в който всичко се сгромоляса, обърна се с краката нагоре и всичко някак си стана по-динамично, четенето ми стана по-бързо и в пъти по-интересно.

Семейство Лолес, или поне това, което е останало от него, е една сплотена групичка от трима братя и една сестра. Не са имали никак леко детство, а това, което ги е сплотило най-силно, е жаждата за справедливост и възмездие за техните родители. Харесах всеки един от тях още с първата книга от тази трилогия.

Дрю е най-големия брат, който малко по малко събира всички братя и сестра си отново заедно, след като години са били разделени. Понякога обича да се прави на лош, но всъщност има добро сърце. Бран пък е най-малкия брат, който привидно е тих и спокоен, дори философства от време на време, но вътре в него се крие звяр, готов да нападне при всяко посегателство над жена. Райли – средния брат и главен герой в тази история – също е воден от желанието да възтържествува справедливост, но в даден етап осъзнава, че има по-важни неща от отмъщението. Като цяло и тримата братя са добри души, но всеки от тях бива преследван от призраците на миналото.

Мия пък е сестрата, която вкарва братята в пътя, когато това се наложи. Мила, симпатична и сладка, тя понякога се оказва гласът на разума. И като говорим за гласа на разума, такъв е и нейният съпруг – Кейс. Доста мъдрости сипе тоя човек. Останах приятно изненадана когато открих, че тия двамата симпатяги (а и някои от другите положителни герои, както и представители на клана Таггарт) си имат написана собствена история, част от поредицата „Masters and Mercenaries“. Силно се надявам издателство Ибис да обърнат внимание и на нея, стискам палци!

И стигаме до Ели. Горката Ели. Толкова е добродушна, мечтата ѝ е да направи живота на хората по-лесен, а тя, милата, получава само болка. Отраснала без любов, с баща, който не се е интересувал от нея, Ели не е загубила своя оптимизъм. Толкова пъти толкова хора са ѝ забивали нож в гърба, че направо е чудно как успява да седи изправена.

Искрата между Ели и Райли припламва още с първата им среща и химията е моментална. Въпреки че и двамата отричат любовта, тя ги връхлетява безмилостно ги понася на крилете си. В крайна сметка именно Ели показва на Райли какво всъщност иска от живота – да бъде щастлив.

Като цяло историята е забавна, приятна и лека (с тук-там по-тежки моменти може би). Успя да ме разсмее и (което е по-важното) успя да ме изненада на няколко пъти. Не липсват напрежение и дори мистерия. Хареса ми стила на писане на Лекси Блейк и определено ме спечели като фен. Както вече стана ясно, в края на книгата е публикуван откъс от следващата, който аз избрах да не чета, тъй като ще се зарибя още повече и само ще подкладя нетърпението си. Това, което може би още не сте разбрали, е че и епилога се отнася за героите от „Разплата“ – втората книга от трилогията. Ей тоя епилог, финала на книгата, просто ми напълни душата. Нямам търпение да излезе историята на Бран и Карли.

За финал искам сърдечно да благодаря на издателство Ибис, че ми предоставиха възможността да изживея тази книга!

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Лекси Блейк - Без милост

Без милост

Лолес #1

Оригинално заглавие Ruthless
ISBN 9786191571949
Издателство Ибис
Година на издаване 2017
Брой страници 344
Цена 13.90 лв.
Откъс GoodReads

Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.

След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.

Първата мисия е на изключително чаровния и умен юрист Райли. Задачата му е да саботира огромна сделка на „Страткаст“ и да съблазни Ели Стратън, наследницата на компанията, чийто покоен баща е съучастник в убийството на съпрузите Лолес.

Макар първоначално да е напълно отдаден на мисията си, Райли започва да се възхищава на благородството на Ели и бързо се влюбва в доброто й сърце. А когато картите падат на масата, Райли трябва да избира между отмъщението, за което се е подготвял през целия си живот, и жената, без която е сигурен, че не би могъл да живее.


може да харесаш също