Ако Отмъщението има майка, тя се казва Търпение

Изобщо не знам как да се чувствам след прочита на тази книга. Имам усещането, че ако погледна ръцете си, целите ще са в кръв. Ето това е Джей Кристоф. Това е неговата магия. Разказът му е толкова реален, че в един момент границата между действителността и измислицата се размива до толкова, че става трудно да се различат едно от друго.

Обожавам „Нивганощ“ – една от най-най-най-любимите ми книги EVER. А „Божигроб“.. обожавам и нея. Дъх не ти оставя да си поемеш. Ще накара сърцето ти да спре или пък да бие лудо. Ще те накара да разлистваш страниците настървено и винаги ще искаш още една страница, още една глава, още една тайна. Ще си мислиш за нея когато не четеш, ще се чудиш какво ли ще се случи в следващата глава и единствено спокойствие ще намираш в страниците ѝ (което е малко иронично в случая).

Както казах и преди – светът на нивганощите е невероятен! Толкова е реален с тези малки късчета вътрешна информация, които подхвърля авторът, маскирани като бележки под линия. За пореден път се убедих – Джей Кристоф е уникален разказвач. Грам не си мери приказките и в същото време всяка дума е премерена и идеално си пасва на мястото. Буквално ти влиза в ума и го води когато си иска в каквато си иска посока.

„Божигроб“ не е книга, с която ще скучаеш. Толкова е динамична, че изобщо няма да усетиш как си прелистил 650 страници и даже ще питаш за още. А пък финалът.. докато разбера какво се случва и то свърши. Толкова бързо стана всичко, че дори нямах време да мигна.

Този път няма цитати (освен заглавието, което просто ми се наби в ума). Не че не си харесах, не. Харесах си и то много, просто нямах време да спирам да си отбелязвам или по какъвто и да е начин да си прекъсвам четенето. Исках да разбера какво следва, какво ще стане, кой ще умре, кой ще оживее, а и това, че главите прекъсваха все в едни такива тънки моменти хич не беше здравословно за любопитството ми.

Всъщност имам тази книга още откакто излезе, преди около година. Много пъти съм се канила да я прочета, но някак си не ѝ беше дошло времето. Сякаш самата книга ми казваше „Още не си готова“. Решението да я почна беше съвсем спонтанно и сега чувствам, че съм я прочела в перфектния момент.

Та, така. Ако си фен на фентъзи жанра и още не си прочел тези две невероятни произведения на литературното изкуство, не знам какво още чакаш, че не си хванал пътя към най-близката книжарница! И побързай, защото идва и третото!

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Джей Кристоф - Божигроб

Божигроб

Нивганощ #2

Оригинално заглавие Godsgrave
ISBN 9789542721505
Издателство Егмонт
Година на издаване 2018
Брой страници 656
Цена 29.90 лв.
Откъс GoodReads

Пребори страха си, пребори света.

Мия Корвере е намерила своето място като острие на Девата на Благословеното убийство, но мнозина в Червената църква смятат, че тя далеч не го заслужава. Упражнявайки кървавия си занаят в едно от най-затънтените кътчета на Републиката, тя така и не се доближава до крайната си цел – смъртта на консул Скайва и кардинал Дуомо. А след фатален сблъсък със стар враг Мия започва да подозира мотивите на Червената църква…

Когато е обявено, че Скайва и Дуомо ще имат рядка публична изява по случай закриването на игрите в Божигроб, Мия се опълчва срещу Църквата и продава себе си като гладиатор в замяна на възможността да ги елиминира. На арената Мия открива нови съюзници, по-добри противници и още повече въпроси за необичайното си влечение към сенките. Но докато все повече заговори биват разкрити, а броят на жертвите продължава да нараства, Мия е принудена да направи избор между лоялността и отмъщението и да разкрие тайна, която би могла да промени целия ѝ свят.


може да харесаш също