Червената шапчица на 21-ви век

Ако още не сте разбрали, от тук нататък в блога място ще намират не само обичайните книги, които чета, но също така и детски книжки. Още когато започнах да си мисля за дете, детските книжки живо ме развълнуваха и сега към безкрайния списък с книги, които искам да имам/прочета, се добавиха и още мнооого такива, които са предназначени за най-малките.

Тук ще вмъкна една подробност и ще отбележа, че не бих квалифицирала „Червената шапчица и Градът“ като книжка за най-малките. Не, тя по-скоро е книжка за деца от всякакви възрасти, за малки и за големи и за вече пораснали такива.

Изданието е невероятно красиво, целите страници са запълнени с илюстрации и като цяло има повече картинки отколкото текст. Във всеки детайл има скрито послание и колкото пъти разлистих страниците, всеки път откривах по нещо ново, което не съм забелязала предишния път.

Откъс от "Червената Шапчица и Градът"
Картинката е взета от ozone.bg.

За своите скромни 32 страници, тази кратка история на съвременната Червена шапчица дава много важни житейски уроци за ценностната система на днешната младеж. Всички ние сме жители Вълчия град, където на всеки ъгъл дебне опасността да бъдем заслепени от материалното и твърде често забравяме, че най-важните неща в живота са непреходните.

Единственото, което не ми хареса в тази книжка, беше, че на места текста ми е много претупан и на моменти твърде рязко прескача от едно място на друго. Според мен можеше да се вмъкнат още няколко думи/изречения. Съдържанието на текст и без това е доста оскъдно.

Лично аз нямам търпение за следващата книжка на Мари Войт – „The Light in the Night“, която има прекрасна корица и излиза през февруари 2019-та. Силно се надявам издателство AMG Publishing да реализират и нея на български.

Мари Войт - предстияща книга

И така, аз спирам до тук, понеже се изчерпах, а за финал ще ви кажа НЕ ОСТАВЯЙТЕ ВЪЛЧИЯ ГРАД ДА ВИ ПОГЪЛНЕ!

За книгата

Мари Войт - Червената шапчица и Градът

Червената шапчица и Градът

Оригинално заглавие Red and the City
ISBN 9789549696943
Издателство AMG Publishing
Година на издаване 2018
Брой страници 32
Цена 11.95 лв.
GoodReads

Мислите си, че знаете историята на Червената шапчица?

Мислите си, че познавате Вълка?

Тази червена шапчица има своя собствена история…

Червената шапчица живее в покрайнините на Вълчия град заедно с майка си и верния си другар – кучето Уди. Един ден майка ѝ я изпраща да занесе вкусна торта на баба си. Момиченцето тръгва заедно с Уди, но по пътя огладнява и изяжда тортата. Решена да намери нов подарък за любимата си баба, Червената шапчица се впуска в приключение в дебрите на Вълчия град, който я обърква и изкушава. Подобно на всички деца, тя трябва да открие своя път и да разбере кое е най-важното.

„Червената шапчица и Градът“ е съвременен вариант на познатата приказка – една оригинална и различна книга, която има за цел да покаже на децата, че в големия забързан свят могат да следват сърцата си и да изразяват себе си. Този творчески дебют доказва, че Мари Войт е обещаващ нов талант в света на илюстрованите книги.


може да харесаш също