„Да целунеш ангел“ или как да укротим тигър

„Да целунеш ангел“ е поредният сблъсък на характери, поредната невероятна история на Сюзън Елизабет Филипс, чрез която ни дава да разберем, че колкото и да се опитваме да избягаме от любовта, тя рано или късно ни настига и ни хваща здраво в прегръдката си, докато не ѝ се отдадем изцяло.

Обстановката и тук е различна (с цирка, животните и костюмите; шапитото, менажерията и фургоните) и присъстват характерните за нея лек драматизъм и свеж хумор. Сюзън не изневерява на стила си на писане – въпреки че описанията често са дълги, карат въображението ти да заработи на пълни обороти и те потапят в атмосферата с лекота.

Главните герои отново са пълни противоположности. Теодосия е заклета романтичка и е готова да се бори да запази брака си, въпреки че поначало знае, че не е „истински“, нито пък го е искала, а Александър вярва, че е неспособен да обича и прави всичко възможно, за да я убеди, че въпросният брак няма бъдеще след шестте месеца, договорени с баща ѝ. А баща ѝ от своя страна изисква този брак между двамата като част от грандиозния си план за сродяване на два велики руски рода.

Дейзи спечели уважението ми с упоритостта си и отказа да си тръгне дори когато бива изправена пред най-тежките задачи; дори когато е обвинена в кражба, която не е извършила, и всички я гледат с лошо око. Любимата ми сцена, разбира се, е тази, в която укротява тигъра Санджун след като напада един от цирковите артисти. Хареса ми връзката ѝ с животните и най-вече това, че преодоля страха си от тях.

Алекс .. ами той като че ли не успя да спечели уважението ми съвсем. Разбирам, че е бил тормозен като дете и не е бил отгледан с любов, но това все пак не му дава право да унижава и умишлено да наранява хората и в частност Дейзи, която нищо лошо не му е сторила, дори напротив. В края на краищата вижда истинската ѝ същност над предрасъдъците си и се научава да я цени като жена и своя съпруга.

В историята присъства и друга характерна черта за романите на Сюзън Елизабет Филипс, а именно оформянето на втора любовна история на заден план. Макар и малко необичайна, тя все пак се просъществува и се развива паралелно с тази на Дейзи и Алекс.

За финал ще отбележа, че с тази история се влюбих в авторката още веднъж и с нетърпение очаквам да се насладя на „Сияйна звезда“.

За книгата

Сюзън Елизабет Филипс - Да целунеш ангел

Да целунеш ангел

Оригинално заглавие Kiss an Angel
ISBN 9786191571710
Издателство Ибис
Година на издаване 2016
Брой страници 334
Цена 13.90 лв.
GoodReads

Дейзи Девро, разглезената богаташка дъщеря на известен дипломат, има пред себе си точно две възможности: или да отиде в затвора, или да се съгласи на уреден от баща й брак.

Aтрактивният, но лишен от чувство за хумор Алекс Марков няма никакво намерение да се съобразява с новоизпечената си съпруга, свикнала на разточителен и ексцентричен начин на живот. Той я изважда от обичайното й обкръжение и я замъква в очуканата си каравана на пътуващия цирк, на който е управител. Алекс е сигурен, че тя няма да издържи дълго, особено при страха й от животни, дори от безобидни кученца и котенца. А какво остава, ако трябва да се грижи за слонове и тигри…

Но онова, което Алекс не подозира, е, че в лицето на уж лекомислената Дейзи е намерил достоен противник – тя е точно толкова твърдоглава и горда, колкото и той…


може да харесаш също