Да се влюбиш в „Един ден през декември“

„Един ден през декември“ е история, която ще те накара да си налееш чашка винце, да се настаниш удобно, да се отпуснеш и.. да не мърдаш докато не я прочетеш от началото до края. А ако в това време се сипе сняг отвън, повярвай ми, това ще е единствено по рода си читателско блаженство.

Не че имах някакви специални очаквания към книгата и все пак успя да ме изненада и да ме изненадва отново и отново. Не очаквах, че действието ще се развива в рамките на 9 години. Точно така, правилно си прочел – девет години.

Тази история ще свали розовите ти очила с едно разлистване на страниците. Тя е истинска, емоционална, съкрушителна. Показва реалността, а не някаква захаросана, карамелизирана версия на живота. А реалността понякога не е никак приятна.

Много ми хареса разнообразието от герои – от приятелката красавица, през бившата-интритантка и странната вечно намръщена снаха, та чак до „дъртата“ свекърва, както му казваме по нашенски.

Лори е обикновено момиче с необикновено лош късмет. Не знам от къде я вади тая сила да продължава напред. Ако бях аз, вероятно или щях да изпея всичко в даден момент, или да стана алкохоличка. И тук Джоузи Силвър разбива на пух и прах мита, че истинското приятелство и лоялност между две змии.. пардон, жени не може да съществува. Или пък приятелството между мъж и жена. Е, има и такова животно.

Джак ми хареса с болезнената му откровеност, докато бях в неговите обувки. Въпреки че си има невероятно страхотно гадже, той не се бои да изкара наяве мъжките си слабости и не се свени да обсъжда прелестите и на други мадами в главата си.

Сара пък е супер готината приятелка, която знае какво иска и работи здраво, за да го получи, въпреки че е харизматична и благословена нещата да ѝ се получават отръки.

За тези девет години направо можеш да видиш как тримата порасват и узряват. Пътищата им ту се пресичат, ту се разделят, но в края на краищата истинското приятелство остава завинаги. А финалът просто те оставя щастлив.

И тъй, ако още не си решил коя книга да прегръщаш през предстоящите празници и почивни дни докато си хапваш сладки вкусотии, грабвай „Един ден през декември“ от най-близката книжарница. 😋

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност! 💙

За книгата

Джоузи Силвър - Един ден през декември

Един ден през декември

Оригинално заглавие One day in December
ISBN 9786191572748
Издателство Ибис
Година на издаване 2018
Брой страници 372
Цена 14.90 лв.
Откъс GoodReads

Трогателна и красива любовна история за шанса да срещнеш сродната си душа.

Лори е напълно убедена, че любовта от пръв поглед съществува само във филмите. Но през един снежен декемврийски ден от прозореца на автобуса тя вижда чакащ на спирката мъж, в когото мигновено разпознава Единствения. Погледите им се срещат, следва момент на чиста магия и… автобусът потегля.

Убедена, че са обречени да се видят отново, Лори прекарва много време в опити да намери мъжа от спирката, когото така и не може да забрави.
Чак година по-късно те отново се срещат. Но случайността, която ги е събрала, прави любовта им почти невъзможна…

„Един ден през декември“ е сърдечна и трогателна любовна история, в която ще се потопите напълно и която ще ви напомни, че по пътя към щастието съдбата поема по необясними пътеки.


може да харесаш също