Когато говори „Гласът на любовта“

Много се радвам, че започнах тази книга без никакви очаквания, без да чета отзиви и т.н., защото съм почти убедена, че щях да си разваля читателското преживяване. Когато влязох в Goodreads, за да отбележа книгата като прочетена и съответно да ѝ дам заслужените пет звезди, ми направиха впечатление доста ниски оценки за изданието, което искрено ме изненада, защото на мен ми хареса изключително много.

Напоследък (разбирай последните месеци) нещо съм на романтична вълна и все ми се четат романтични романи. Тази книга си я бях купила още в края на юли, но чак сега ѝ се наканих, нямам идея защо. Не че напоследък се скъсвам от четене де, само се излагам с по 1-2 книги на месец. Но както и да е, не съм тук, за да говоря за себе си, а за тази толкова симпатична любовна история.

„Гласът на любовта“ е историята на две изстрадали души, чиито съдби се преплитат, за да се роди една любов, която заличава раните им и ги кара да заживеят наново. През почти цялото време, докато четях, усмивката не слизаше от лицето ми. Толкова ми бяха симпатични Бри и Арчър, със своята непохватност и поведение, когато са близо един до друг. Големи сладури.

За Бри нямам какво толкова да кажа. Тя е сладка, мила и добра, и живее с кошмарите от миналото си. В книгата ставаме свидетели на това как преодолява ужасите и се учи да бъде щастлива отново.

– Преди не знаех достатъчно, за да мечтая за теб, Бри, но някак си ти се сбъдна. Как се случи това? – Потърка отново носа си в моя, а после се отдръпна. – Кой е могъл да прочете мислите ми и да изпълни точно това, за което съм мечтал, макар че дори аз самият не съм го знаел?

Но Арчър.. За него имам много какво да кажа. Ах, това мило момче.. Арчър е като малко кутре, като момченце, затворено в тялото на млад мъж. В красивото тяло на млад мъж. Неговата плахост и неопитност ми се струваха очарователни, а метаморфозата му беше впечатляваща. От малка неуверена гъсеничка, той се превърна красива пеперуда, в истински стопроцентов мъж. Е, може би сравнението не е от най-подходящите, но ако сте чели книгата, ще ме разберете. Ако ли не, ще ме разберете като я прочетете. Та, за Арчър нещата бяха далеч по-сложни, той трябваше да се научи да бъде част от обществото, да приеме себе си като част от обществото. И четейки, ние виждаме как израства той като личност, как порасва и заема своето място в света на хората.

Както всяка любовна история, така и тази не вървеше по мед и масло. Имаше си своите възходи и падения. Колкото и да беше предвидима историята на моменти, доста пъти останах изненадана. Едно от нещата, които най-много ми харесаха, бяха романтичните жестове на Арчър към Бри. ❤

По дяволите, аз знаех, че я обичам – безумно, с всяка частица на сърцето си, дори с разбитите частици, дори с онези частици, които се чувстваха недостойни и непотребни. А може би с тях най-много от всички.

Когато стигнете края на книгата, ще разберете, че има бонуси. Единият е разширен епилог, който е.. ами перфектен завършек на историята. Другият е бонус глава, която представлява мислите на Арчър за момента, в който се е влюбил в Бри, съответно разказани от негова гледна точка. Този бонус вече според мен е напълно излишен и изсмукан от пръстите. Не бих казала, че допълва историята кой знае колко, преспокойно можех да мина и без него.

Та, ако желаете да бъдете разтопени от един красив чувствителен младеж; ако искате да изживеете една сладко-горчива любов, препоръчвам ви да прочетете „Гласът на любовта“.

За книгата

Мия Шеридан - Гласът на любовта

Гласът на любовта

Оригинално заглавие Archer's Voice
ISBN 9786191572281
Издателство Ибис
Година на издаване 2018
Брой страници 360
Цена 14.90 лв.
Откъс GoodReads

Вълнуваща любовна история за преобразяващата сила на любовта!

Когато Бри Прескот пристига в идиличния малък град Пелион, щата Мейн, тя се надява, че най-сетне ще намери спокойствието, което отчаяно търси. Но още първия ден съдбата я среща с Арчър Хейл – самотен мъж, който таи огромна болка.

Арчър води изолиран и затворен живот, преди Бри да нахлуе в мълчаливия му свят. Скоро младата жена разбира, че Пелион е затънал в тайни и предателства, чийто център е младият мъж. Тяхното разкритие ще разтърси живота в малкото, спокойно градче…

„Гласът на любовта“ е историята на жена, окована от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата й. Разказ за един разяждан от мъка мъж, загубил гласа си при ужасен инцидент, и жена, която му помага да открие себе си.


може да харесаш също