Да се влюбиш в „Господин Неустоим“

„Господин Неустоим” е поредното книжно бижу, поднесено ни от Сюзън Елизабет Филипс във формата на увлекателна и забавна романтична история.

Авторката ми стана любима още с първата ѝ книга, която прочетох – „Знойни сънища”. Влюбих се в колоритните ѝ истории с колоритни герои, в стила ѝ на писане и в закачливия хумор, който влага в творбите си. А историята на Тед и Мег е още едно доказателство, че „Никой не може да разказва истории както Сюзън Елизабет Филипс”, както е отбелязано на гърба на всяка нейна книга.

Харесва ми тенденцията в някои от книгите ѝ главните героини да са жени, останали единствено с дрехите на гърба си, изпаднали в пълна безизходица. В това, разбира се, няма нищо хубаво, хубавото е, че тези истории ни показват нагледно, че винаги има начин да се справим, винаги има изход от безнадеждността, винаги има светлинка в края на тунела.

Много ми допадна образа на Мег – въпреки че сама се е оставила да опре дъното, успява да се вземе в ръце и не се оплаква нито от работата, нито от отношенията на околните към нея. Има силен характер, а упоритостта ѝ е завидна. Харесва ми умението ѝ да се измъква от всяка ситуация.

За Тед не знам какво да кажа – в нито един момент не разбирах какво наистина мисли или чувства, докато не наближих края на книгата.

Като цяло историята доста ме увлече – нямаше скучни моменти, по-скоро преобладаваха „само още една глава” моменти. Имаше изненади, имаше тръпка. Книгата е лека и приятна, чете се бързо и би била чудесен избор за лятно четиво. А краят ѝ е от онези, които те карат да залепиш широка глуповата усмивка на лицето си и да изпаднеш в пълно блаженство. Нямам търпение да се запозная и с историята на Луси.

Безкрайно благодаря на Издателство Ибис, че правят възможно щастието да се насладим на книгите на Сюзън Елизабет Филипс.

За книгата

Сюзън Елизабет Филипс - Господин Неустоим

Господин Неустоим

Уайнет, Тексас #6

Оригинално заглавие Call me Irresistible
ISBN 9786191571482
Издателство Ибис
Година на издаване 2016
Брой страници 344
Цена 13.90 лв.
GoodReads

Една забавна и невероятно увлекателна романтична история, в която почитателите на съвременни любовни романи ще се влюбят!

В градчето Уайнет, Тексас, се подготвя грандиозна сватба – събитието на века. Обичаният от всички кмет и най-виден гражданин Тед Бодин, самият господин Неустоим, се жени за Луси Джорик, дъщеря на първата жена президент на Съединените щати. Съвършената двойка, нали?

Мег Коранда не мисли така. Ни най-малко…

Родена и отраснала в разкош, в семейството на холивудски знаменитости, Мег е леконравна и безгрижна. Според нея най-добрата й приятелка се преструва и крие съмненията, които изпитва относно предстоящия си брак. Луси и Тед може и да изглеждат като идеалната двойка, ала Мег подозира, че те не си подхождат. Макар тя да знае, че да провали сватбата на най-добрата си приятелка е правилната постъпка, като че ли никой друг не е съгласен с нея, защото, когато Луси зарязва младоженеца пред олтара, всички обвиняват Мег и тя се превръща в най-мразената жена в града… Град, в който се оказва хваната като в капан – с развалена кола, с празно портмоне и един страшно ядосан бивш младоженец. И когато се опитва да се измъкне от Уайнет, без да плати хотелската си сметка (ще изпрати парите по-късно!), я очаква неприятна изненада – принудена е да отработи дълга си. А и Тед няма никакво намерение да улесни бягството й…


може да харесаш също