„Какво се случи в Лондон“ – чисто и неподправено книжно щастие

Не знам защо толкова дълго отлагах прочита на тези книги (визирам тази и първата книга от трилогията „Бевълстоук“ – „Тайните дневници на мис Миранда Чийвър“). Пак ще отбележа – обожавам Джулия Куин! За мен тя е като Сюзън Елизабет Филипс на историческите романи, просто невероятна! А „Какво се случи в Лондон“ е поредната невероятна история, сътворена от ръката на Джулия Куин. Любовта и щастието в книгата са заразни и просто няма начин читателя да не се почувства изпълнен с тези прекрасни емоции по време и след прочита ѝ.

Издателство Тиара Букс и тук са се справили отлично с оформлението, корицата е много нежна и красива – точно каквато трябва да бъде за представянето на подобна история. А историята.. ах, историята.. Въпреки че първото впечатление и на двамата главни герои един към друг никак не е добро, хладните им отношения прерастват в приятелство, а приятелството – в чиста и неподправена любов. Любовта между Оливия и Хари е толкова прекрасна и сладка, че напълно те разтапя и изважда обичливата ти страна най-отгоре, над всички останали емоции.

Оливия я харесах като герой още в книгата за Миранда и Търнър. Умна е и страшно забавна и искрена до болка, особено когато дава определения за хората, което представлява доста голяма част от забавната ѝ страна.

Макар че, ако трябва да сме напълно откровени, минаха две години, откакто бе нарекла сър Робърт Кент прекомерно обрасла сибирска белка и честно казано това определение бе доста по-благосклонно от останалите изрази, които се въртяха в ума ѝ.

Оливия често се отнася в мислите си и на един-два пъти много ми напомни на Али Макбийл от едноименния сериал с нейните фантазии за нечие злощастие. Но най-голяма част от нейната същност, като че ли, е отделена за любопитството. Особено когато приятелките ѝ ѝ подшушват, че новият ѝ съсед е убил годеницата си. Дори и да не вярва на това нито за миг.

Но любопитството ѝ беше възбудено. А любопитството на Оливия Франсис Бевълстоук действително беше нещо страшно.

Сър Хари Валънтайн е имал тежко детство, но като че ли то не е оставило голям белег у него. Може би само урок. Хареса ми това, че когато Хари осъзна, че е влюбен в Оливия, не беше уплашен, а щастлив. Просто прие фактите с радост. Нямаше и моменти от типа „Той/тя не е за мен“ и други излишни драми, което също си спечели голяма червена точка от мен. А финалът беше перфектен.

Препоръчвам „Какво се случи в Лондон“ и Джулия Куин като автор горещо, с ръка на сърцето, на всеки обичащ човек, независимо какъв е обекта на обичта му. Историята е лека и приятна, разтоварва и дарява щастие. Чете се бързо и неусетно, несъмнено с усмивка. Лично аз се чувствам изпълнена с любов след прочита ѝ.

Отново благодаря на издателство Тиара Букс за предоставената възможност и стискам палци следващата история с нежното заглавие “Ten Things I Love About You”, която изненадващо за мен се оказа за Себастиян Грей – братовчедът на Хари, да види бял свят в най-скоро време.

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Джулия Куин - Какво се случи в Лондон

Какво се случи в Лондон

Бевълстоук #2

Оригинално заглавие What Happens in London
ISBN 9789542969334
Издателство Тиара Букс
Година на издаване 2014
Брой страници 392
Цена 12.99 лв.
Откъс GoodReads

Слухове и клюки… животворната сила на Лондон.

Когато Оливия Бевълстоук чува, че новият й съсед може да е убил годеницата си, тя не вярва дори за секунда, но за да бъде напълно сигурна, решава да го шпионира. Така се озовава на пост до прозореца си, умело прикрита от завеси и часовници, чакайки… за да открие най-интригуващия мъж, който определено е намислил нещо.

Сър Хари Валънтайн работи в скучния отдел на Военното разузнаване, превеждайки документи от жизненоважно значение за националната сигурност. Той не е шпионин, но е преминал през цялото обучение за такъв и когато една красива блондинка започва да го следи от прозореца си, незабавно става подозрителен. Точно когато решава, че тя не е нищо повече от дразнеща, любопитна дебютантка, Хари разбира, че може би ? предстои годеж с чуждестранен принц, който вероятно крои заговор срещу Англия. Принуден да шпионира Оливия, Хари открива, че самият той може да се влюби в нея…


може да харесаш също