Добре дошли в „Къщата на фуриите“

Четенето на тази книга беше за мен едно от най-странните читателски преживявания. Първо ме дразнеше, после започна да ми харесва, пак ме дразнеше, след това не можех да я оставя, а накрая, когато прочетох и последната страница, ми се искаше да я започна наново. Честно, такова нещо не ми се беше случвало.

Най-напред ще ви поговоря за самото издание. Което е прелестно. Книжното тяло на „Къщата на фуриите“ е още едно доказателство, че електронните издания не могат да стъпят и на малките пръстчета на книжните тела по принцип. То не са картинки, то не са рисунки, то не е красива твърда корица.. красота! Истинско удоволствие е дори само да я разгръщаш.

Това, на което най-много държа, когато чета истории от подобен тип, е да успеят да ме потопят в обстановката. Да ми стане едно такова зловещо и мрачно и това чувство да ме държи до края. В това отношение Маделин Ру се е справила отлично, защото точно така се чувствах от първата до последната страница.

Героите са доста разнообразни (същества), един с друг не си приличат. Това, което предимно ме дразнеше през повечето време, беше главната героиня – Луиза. По принцип харесвам силни героини, силни персонажи, имащи си своите слабости. Но при това девойче е точно обратното – тя е такава пъзла, че просто не може да бъде. А това, че сума ти време не можеше да реши какво иска, съвсем допълваше неприятната картинка. За щастие, лека полека се взе в ръце, страх не страх, направи някои доста смели избори и до финала вече ми се беше издигнала в очите.

Историята сама по себе си е добра, но разказът на моменти ми беше доста муден и действието ми вървеше по-бавно отколкото ми се искаше. Но това, разбира се, е само едната страна на монетата – не липсваха и сцени, от тия, дето те карат да затаиш дъх и да го изпуснеш чак когато мине „най-лошото“. Съдейки по финала, очаквам втората книга да е още по-интересна и много, много силно се надявям тази да не съм я забравила до излизането ѝ.

За финал ще кажа, че ако искате да изживеете история, от която ви се изправят космите по ръцете, то „Къщата на фуриите“ е чудесен избор за вас. Сърдечно благодаря на сладурите от издателство Orange Books, че ми предоставиха възможността да изживея точно такава история!

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Маделин Ру - Къщата на фуриите

Къщата на фуриите

Къщата на фуриите #1

Оригинално заглавие House of Furies
ISBN 9786191710614
Издателство Orange Books
Година на издаване 2018
Брой страници 416
Цена 24.90 лв.
GoodReads

След бягството си от училище със сурови порядки, където възпитават с наказания, на седемнайсетгодишната Луиза Дитън ѝ се усмихва щастието да си намери работа като камериерка в пансион. Но скоро след пристигането си в имението „Ветровала“ Луиза започва да осъзнава, че неговият загадъчен господар Морнингсайд предоставя нещо повече от подслон и храна за гостите си.

Къщата се оказва не място за отмора, а за възмездие, а господин Морнингсайд и прислугата му са поели в ръцете си правосъдието над онези, чиито души са отвъд спасение. Луиза започва да се бои за младеж на име Лий, който не е като останалите гости. Той е харизматичен и добър, Луиза знае, че от нея зависи да го спаси от преждевременна гибел. Но как може да е сигурна на кого да вярва в тази къща на тайни и лъжи?

С невероятните илюстрации на художничката Айрис Компие и фотоколажи, които карат „Ветровала“ да оживее и да смрази кръвта, „Къщата на фуриите“ приканва читателите към свят, където границата между духове и хора е призрачно тънка.


може да харесаш също