Вълшебната приказка на Клара Кембъл

Привет, приятелю! Сигурно вече си срещнал доста ревюта на тази книга из Интернет пространството, но пък още едно мнение никога не е излишно, нали? 😋

Чувството да четеш „Колекционерът на желания“ бих нарекла странно. Уж е любовен роман, а аз през цялото време имах чувството, че чета вълшебна приказка. Романтиката се преплита с магия, легенди оживяват, а в центъра на всичко това са едно любопитно момиче с огромно сърце и един мъж, криещ се в собствения си затвор.

Мия Шеридан отново предлага на читателите си интересен и оригинален сюжет, като сюжетните линии може да се каже, че са две – в миналото и настоящето. История за една невъзможна любов се превръща в катализатор за друга, възможна любов. Но трудна. Особено когато единият участник в нея е решил да се самонаказва до живот за грешките си чрез изгнание, а второто му име е Инат. Красотата на романа се допълва от интересна легенда за истински, съществували в миналото хора, а фантастичната нотка му придава едно такова.. сияние.

Единствената причина, поради която не дадох пълните 5 звезди на книгата, е че не успях да усетя чувствата на героите. Не усетих болката на Джона, нито вълненията и любовта на Клара, като че ли с тях ме делеше една плачеща стена. През цялото време ми се струваха някак далечни. Въпреки това през цялото време ми беше интересно и с интерес следях и двете сюжетни линии.

И така! Ако ти се чете една по-различна любовна история; история, която ще ти покаже, че изобщо няма НИКАКВО значение как изглеждаш отвън (дали кожата ти е светла, тъмна, с белези, без белези и т.н.), а е важно какъв си отвътре; история, която ще ти върне надеждите и мечтите, ако се чувстваш изгубен.. тогава потопи се в магията на „Колекционерът на желания“ и се остави тя да те обгърне изцяло.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

За книгата

Мия Шеридан - Колекционерът на желания

Колекционерът на желания

Оригинално заглавие The Wish Collector
ISBN 9786191573127
Издателство Ибис
Година на издаване 2019
Брой страници 360
Цена 14.90 лв.
Откъс GoodReads

Ню Орлиънс, град на мистерия и магия, на тайни и мечти, и една история, изтъкана от любов и безгранична болка.

Когато балерината Клара Кембъл пристига в Ню Орлиънс, самотна и изпълнена с носталгия по родния дом, тя незабавно е привлечена от легендата за плантацията Уиндайл – трагична история, случила се преди сто и петдесет години зад стените на старото имение. Според слуховете то вече е изоставено, но за огромна изненада на Клара, зад зида, който го огражда, тя чува не призрак, а човек от плът и кръв. Белязан мъж, с болка по-дълбока и тъмна от кипящите води на река Мисисипи, която тече до Уиндайл.

Воден от амбициите си, Джона Чембърлейн е допуснал най-голямата грешка в живота си. Сега погубеният мъж се крие от света зад стените на имението. Последното нещо, което очаква, е да намери приятел в лицето на безкористното момиче, което си говори с него от другата страна на напуканата каменна стена. Момичето, което продължава да се връща седмица след седмица и успява да го измъкне от самоналожената изо­лация, както и да възвърне желанието му за живот.

И може би ключът към бъдещето на Клара и Джона се крие в разрушаването на проклятието от легендата, застигнало друга влюбена двойка, чиято трагедия е останала да витае зад стените на Уиндайл.

„Колекционерът на желания“ е история за грешки и триумф, самота и любов, и чудото на две сърца, които са свързани, въпреки най-силните бариери между тях.


може да харесаш също