Романтика и кулинарни изкушения в „Любовта е ‘целувка на дама'“

Ако търсите идеалното лятно четиво за разпускане, то тази книга е точно за вас. Тази сладка история, с горчиви елементи тук и там, ще ви отведе на забавно пътешествие до романтична Италия. Ще ви направи свидетели на красиви картини и нежни тоскански залези. А за десерт ще ви изкуши с неустоими италиански гозби.*

Маргерита е от типа жени, които много харесвам. Мила, амбициозна, отдадена на страстта си, знае какво иска и е наясно, че някои неща не се купуват с пари. Впечатли ме нейният образ и особено ме впечатли начинът, по който реагира на предателството на съпруга си.

Спойлер
Вие познавате ли жена, която току що разбрала за продължителната изневяра на съпруга си, ще му сготви най-любимите ястия, ще му напише мила искрена бележка от сорта „желая ти всичко най-хубаво“, а после просто.. ще си тръгне? Аз не.

Никола, от друга страна, е от типа мъже, които никак не харесвам. Мисли си, че като е красив и богат всичко и всички си имат цена, която той може да плати и в крайна сметка винаги да стане на неговата. Е, Никола, ще ти кажа, че много си се объркал и за щастие си намери майстора в лицето на Марджи. Не съм сигурна дали в края на книгата успях да го харесам, но определено имаше прогрес и положителна промяна в неговата личност.

Карла, асистентката на Никола, също никак не е за харесване. Разбираемо е всяка влюбена жена да защитава „територията си“, но никак не съм фен на интригите и на хората, които ги плетат.

Бащата на Марджи, пардон, Армандо, никога не е бил пълен отличник като родител и съпруг, но и далеч не е лош човек. Има си своите пороци, но от друга страна е много забавен персонаж.

Като цяло любовната история между двамата главни герои не е нещо необикновено и нечувано, но цялата книга е написана толкова увлекателно и закачливо и това е, според мен, което я прави интересна и оригинална. Изключително се забавлявах с кулинарните сравнения на Марджи с хората и техните действия. Хареса ми и фактът, че от време на време фокусът пада и върху друга любовна история, освен главната. Образуват се любовни триъгълници, четириъгълници, многоъгълници и присъстват много колоритни герои, които  допълнително допринасят за забавната страна на нещата. Чете се бързо, неусетно и предимно с усмивка, носи романтично настроение и действа отпускащо. Поне при мен беше така, ще се радвам да споделите как е минало и вашето тосканско пътешествие.

Относно рецептите в книгата – някои са твърде екзотични за мен, но има и чудесни попадения, които бих опитала с удоволствие.

*Забележка: Горещо ви препоръчвам да не четете тази книга на гладно!

За книгата

Елизабета Флумери и Габриела Джакомети - Любовта е "целувка на дама"

Любовта е "целувка на дама"

и

Оригинално заглавие L'amore è un bacio di dama
ISBN 9789542720317
Издателство Егмонт
Година на издаване 2017
Брой страници 328
Цена 14.90 лв.
Откъс GoodReads

Маргерита е темпераментна млада жена със страст към готвенето. Болезнената изневяра на съпруга ѝ я принуждава да напусне Рим и да се върне в родния си град – Рокафита, малко тосканско селце сред красиви лозя. Мечтата ѝ е да спести достатъчно пари, за да отвори наново ресторанта на майка си.

Сдържаният и амбициозен предприемач, Никола Равели, изкупува лозята в селцето. Въпреки че и двамата не се харесват от пръв поглед, Никола наема Маргерита да готви за бизнес срещите му срещу добро заплащане. Но с всяко ново ястие, младият мъж е все по-запленен от Маргарита, която все повече разкрива себе си чрез ястията, в които влага цялата си страст.

Потопете се в атмосферата на калдъръмените улички и хълмистите поля на Тоскана с тази вкусна, романтична и очарователна история за неустоимо привличане и сбъднати мечти! Към романтичната развръзка са прибавени съблазнителни автентични италиански рецепти.


може да харесаш също