Еволюция на брака в „Най-доброто в теб“

Две разбити сърца. Една съвършена любов. Един брак на ръба на развода и една дървена кутия, която променя всичко. Така бих описала накратко „Най-доброто в теб“. Но да се опише тази история далеч не е толкова просто.

Куин и Греъм се запознават при доста необичайни обстоятелства и въпреки че прилича на любов от пръв поглед, не е съвсем така. От пръв поглед или не, любовта им е като приказка, изпълнена с щастливи мигове. Докато между тях не се ражда мечта, която се оказва тъй недостижима, колкото е луната. И от там всичко тръгва надолу.

Всяка история на Хувър (поне от тези, които са издадени на български до момента) е емоционална, но тази като че ли, поне за мен, бе най-емоционалната. И, честно казано, беше ми по-мъчно за Греъм. Не че не жалях и за Куин, но тя ме нервираше в някои моменти, даже ѝ се карах от време на време. Все пак Греъм е такава душичка, съпруг-мечта, а тя тъй да се отнася с него.. Разбирам я, донякъде, но той не заслужаваше това..

Както и да е, почнах да се отплесвам. „Най-доброто в теб“ не е като досегашните книги на авторката. Да, виждаме как са се запознали, заобичали и т.н., но фокусът тук е насочен към момента СЛЕД брака. За това, че невинаги ендът е хепи, не всичко е цветя и рози и колкото и да е силна една любов, някой път се оказва недостатъчна.

Да си призная, тази книга ме обсеби. Щом я започнах, не можех да спра и постоянно ми се искаше да прочета последните страници, за да разбера какво се е случило накрая и какво, по дяволите, имаше в тая дървена кутия. Главите се редуват във времето Преди и След, като времето След ме вълнуваше доста повече и доста пъти се сдържах да не прескачам главите Преди. Не че те не са ми били интересни, ноо както вече казах – по-интересни ми бяха другите.

Куин е жена с мечта, която един Господ знае защо не би могла да се сбъдне (аз така и не разбрах какъв точно е бил проблемът). Тази неосъществимост я превръща в друг човек, човек, когото не харесвах. Разбирам разочарованието ѝ, но на моменти прекаляваше и преиграваше и съответно това ме дразнеше.

Спойлер
В крайна сметка деца не се правят по график, с извращение, едва ли не, от самия акт на правене. Деца се правят с любов. Не трябва да мислиш и да изчисляваш цикли и овулации, а да се отпуснеш и да се насладиш на мига. Тук ще вмъкна и че ми направи впечатление, че правят опити един единствен ден от месеца (или поне последните години на опити е било така). Ами че да не би само в един ден от менструалния цикъл да е възможно да се забременее? И то точно в деня на овулацията? Как ли пък не! Отворете който и да е овулационен калкулатор из интернет пространството и ще ме разберете. Тази неточност малко ме озадачи и ядоса, защото.. ами защото нещата можеха да са по-различни за Куин и Греъм.

Греъм, както вече споменах, е съпруг – мечта: влюбен, обичащ, разбиращ, подкрепящ.. Не успях да му намеря нито един кусур. Искам и аз един Греъм.

И тъй, Хувър пак успя да ме разплаче, но и да ме кара да се усмихвам срещу страниците. Влезе ми още по-дълбоко под кожата с този роман. Роман, по-сериозен, по-емоционален, засягащ глобален проблем, касаещ, за жалост, твърде много хора. Роман, който те кара да се замислиш за най-скъпото си, да го преосмислиш и оцениш, защото.. както го имаш можеше и да го нямаш.

Сърдечно благодаря на издателство Ибис, че ми предоставиха възможността да изживея една съвършена любов!

За книгата

Колийн Хувър - Най-доброто в теб

Най-доброто в теб

Оригинално заглавие All Your Perfects
ISBN 9786191572489
Издателство Ибис
Година на издаване 2018
Брой страници 252
Цена 12.90 лв.
Откъс GoodReads

„Проблемът е, че не е задължително любовта и щастието да вървят заедно. Едното може да съществува без другото.“

Kуин и Греъм се срещат при необичайни обстоятелства, а искрата на привличането пламва мигновено. Любовта им избуява и разцъфва, но дали е достатъчно издръжлива? Години по-късно, когато животът е поставил пред тях неочакван проблем, двамата са се отдалечили, а пропастта помежду им продължава да расте. Съвършената им любов е подложена на изпитание от несъвършения им брак. Спомените, грешките и тайните, които са натрупали през годините, са на път да ги разделят. Едничкото, което е в състояние да спаси брака им, е същото, което би могло да направи разрива му непоправим.

В какво се превръща любовта, когато е позагубила блясъка на новостта си, когато и двамата сте свикнали един с друг и сте забравили някогашните обещания и силата на чувствата си?

Възможно ли е една огромна любов със съвършено начало да оцелее цял един живот между двама несъвършени хора?


може да харесаш също