За истинските неща в живота в „Нещо повече от любов“

Джули Джеймс си я харесах още при първата ми среща с нея, когато прочетох „Неочаквано едно лято“. Спечели ме със страхотния си и забавен стил на писане, който хем те разсмива, хем те разтапя. Историите ѝ не са сладникави и блудкави, а са леки, сладки и романтични, перфектни за отпускане четива.

„Нещо повече от любов…“ е книга за важните неща от живота. Чрез тази история авторката нагледно ни показва, че парите не са всичко, че трябва да подредим правилно приоритетите си в живота и да обръщаме внимание на истинските неща, като приятелите, семейството и любовта. Историята ни е поднесена с хумор, не е емоционално натоварваща и „ревлива“. Героите са силни персонажи, не предизвикват излишни драми, което аз силно оценявам в една история. Тук ще вметна, че много ми хареса, че в тази книга пътищата на героите ни се пресичат с героите от „Неочаквано едно лято“ и „През онази нощ“. Срещаме Форд преди познанството му с Виктория, а Райлин разказва за Кайл и невероятно трогващото му предложение за брак.

Брук е амбициозен преуспяващ главен юрист в издигаща се компания, който сам си е проправил пътя до върха с много труд и пот на челото. Възхищавам се на амбициите на хора като нея, как със зъби и нокти постигат успехите, за които са мечтали. Моите амбиции се свеждат до прочитането на колкото се може повече книги до края на живота ми.  Родителите на Брук за пример за родители, такива каквито трябва да бъдат. Въпреки неголемите си възможности, са ѝ предоставили подходящо образование и са правили каквото е било нужно, за да ѝ дадат добър старт за постигане на професионалните ѝ цели.

Кейд е бивша футболна звезда и успешен прокурор, който доста си го бива в работата. Не е имал най-доброто детство, но е извлякъл най-доброто от него. Но е платил с цената на емоциите си. В живота му едновременно нахлуват двама души, които по един или друг начин го обръщат с краката нагоре. Но и го правят по-хубав.

Още от първата им среща си проличава, че са един за друг. Поне аз така го усетих. Саркастичните забележки и подмятания и насладата, която и двамата изпитват от тях, бяха само един от всички сигурни знаци, че комбинацията Брук – Кейд ще е перфектна. Както и се оказа. Хареса ми как се развиха отношенията между тях – от искрите, които прехвърчаха, когато се видяха за пръв път, до любовните им признания един към друг. Романтиката, еротиката и драмата са отлично премерени, нито едното не става досадно в някой момент. И Брук, и Кейд са зрели хора и решават проблемите си по зрял начин, без да се дърпат излишни лукуми. И въпреки че и двамата си мислят и вярват, че това между тях е нещо неангажиращо, когато осъзнават какво в действителност значат един за друг, имат смелостта да го признаят.

Последно ще спомена, но не и на последно място – корицата. Издателство Ибис отново са се постарали и ни поднасят „Нещо повече от любов“ в изключително красива корица, която си отговаря на 100% със съдържанието – от тъмно русата коса на Брук до обстановката в ресторанта и изгледа през прозорците. Това определено им печели бонус точки.

За финал ще изкажа огромните си благодарности на издателство Ибис за предоставената възможност! Много бих се радвала да прочета и останалите истории от поредицата „FBI/US Attorney“ и особено книгата за Камерън и Джак, които също срещаме в „Нещо повече от любов“. Ако съдя по малкото моменти, в които се включиха, историята определено се очертава да е забавна!

За книгата

Джули Джеймс - Нещо повече от любов

Нещо повече от любов

FBI/US Attorney #4

Оригинално заглавие Love Irresistibly
ISBN 9786191571918
Издателство Ибис
Година на издаване 2017
Брой страници 284
Цена 12.90 лв.
GoodReads

Романтична комедия, изпълнена със забавни ситуации и остроумен диалог, която ще внесе свеж полъх в забързаното ви ежедневие.

Бивша футболна звезда, а сега един от водещите прокурори в Чикаго, Кейд Морган е готов на всичко, за да спипа корумпиран щатски сенатор, което означава, че се нуждае от помощта на Брук Паркър. Като главен юрист на верига ресторанти, тя разполага с възможността да скрие подслушвателно устройство на масата на сенатора в едно от луксозните заведения на компанията, така че агентите на ФБР да могат да чуят разговора му. Единственото, което Кейд трябва да стори, е да убеди Брук да им сътрудничи, а той не се бои да използва както своя чар, така и влиянието на поста си, за да го постигне.

Kато опитна бизнес дама, Брук е наясно, че трябва да съдейства на Прокуратурата, дори ако това означава да работи заедно с Кейд. Зад саркастичните подмятания, прехвърчащи между двамата, определено се крие наелектризиращо привличане, ала Брук е твърдо решена нещата да не стигнат по-далеч. Кейд е съгласен… докато един неочакван обрат на събитията не хвърля живота му в смут. Той осъзнава, че иска нещо повече от просто приятно изкарване с единствената жена, в която би могъл да се влюби неустоимо…


може да харесаш също