Неуверена ли е Тиа Ландри или просто е реалист?

Привет, привет! Днес съм тук да ти говоря за „Неуверена“, първата книга от поредицата за Ларк Коув на Девни Пери, книга, която ме изненада изключително приятно, най-вече защото тотално се размина с очакванията ми.

В началото, поради някаква причина, аз се заблудих жестоко. Дори сега, като се замисля, анотацията и самото заглавие на книгата ми се струват леко подвеждащи. Бях останала с впечатлението и очакването, че героинята е една удавена в самосъжаление мадама, която няма да спира да повтаря как не е достатъчно добра за еди кой си и ще драматизира като за световно. Да, ама не! Аз до тоя момент не бях чела любовна история, в която героите да са толкова зрели, толкова истински. Възрастни хора, които гледат реално на нещата и търсят решение на проблемите си, вместо изкуствено да си създават нови. Такива са Тиа и Лоугън. Направо ми напълниха душата.

Така и не я видях тази неувереност в Тиа, за която подсказва заглавието. Напротив, тя е постигнала немалко в живота си и е горда с резултатите на своя труд. Освен това е реалист – напълно осъзнава, че с Лоугън са от два съвсем различни свята и нещата между тях трудно биха могли да се получат. Може би пък в това се изразява нейната неувереност, или по-скоро, според мен, е липса на вяра във възможността за общо бъдеще.

Лоугън пък е направо мъж мечта – красив, умен и, колкото и да е присъщо на богатите, в него няма капка арогантност. Мил и земен човек. Просто е страхотен.

Най-много ми хареса това, че те двамата разговаряха. В повечето любовни романи героите си седят поотделно някъде, самосъжаляват се колко са недостойни за отсрещния и в същото време се избягват един друг. Но не и Тиа и Лоугън. Те говорят, обсъждат, търсят решение на проблемите си и не се крият един от друг. Много, много ме нарадваха.

Девни Пери предлага доста интересен сюжет, на който, по мое скромно мнение, нищо не му липсва. Паралелно с любовната линия върви и още една интрига, която е смесица от мистерия, съспенс и дори малко екшън. Нищо няма да ти издам, само ще ти кажа, че ще останеш изненадан накрая. Аз точно това не го очаквах. Не липсва и прекрасен хепи енд накрая, който напълно би задоволил всяко романтично сърце. И всичко това (или поне по-голямата част) се случва на територията на едно приказно местенце, наречено Ларк Коув.

И така, ти, който четеш това, ако още не си хванал тази книга в ръце, препоръчвам ти да го направиш. Отпусни се и се наслади на една красива романтична история. 😌

Сърдечно благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност! ❤

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Девни Пери - Неуверена

Неуверена

Ларк Коув #1

Оригинално заглавие Tattered
ISBN 9789542722656
Издателство Егмонт
Година на издаване 2019
Брой страници 432
Цена 17.90 лв.
Откъс GoodReads

Тиа Ландри винаги е знаела мястото си в обществото. То е някъде над контейнера за смет, в който майка ѝ я е изхвърлила като бебе, но и много под нивото на хората с неограничени възможности.

Затова, когато богат и харизматичен мъж проявява интерес към нея, тя не се заблуждава от мисълта, че техните взаимоотношения ще продължат повече от една нощ. Няколко седмици по-късно Тиа осъзнава, че е трябвало да го попита за телефонния му номер. Или поне за фамилното му име… И се примирява, че едва ли ще го види отново.

Докато един ден, години по-късно, Лоугън Кендрик не се появява изненадващо в живота ѝ и не преобръща всичко с главата надолу. Този път тя няма да направи същата грешка и ще се бори да го задържи, но не заради себе си…


може да харесаш също