„Погребани тайни“ излизат наяве

Напоследък бях на романтична вълна и все ми се четяха романтични романи, но наскоро се сдобих с няколко трилъра, които искам да прочета, та реших да мина на трилъри за разнообразие. Мислех си да направя плавен преход като прочета най-напред „Погребани тайни“, която съдържа и двете, ноо сега, след прочита ѝ, аз отново нямам представа какво ми се чете.

Новият роман на К. А. Тъкър е съвкупност от тайни (каква изненада, предвид заглавието!), мистерии и непрестанно нарастващ списък от въпроси, чиито отговори ставаш все по-нетърпелив да научиш, също както Грейс и Ноа. А всеки отговор носи още въпроси със себе си. С напредване на историята почти би могъл да усетиш пръстта, която хвърчи в краката ти, докато копаят все по-надълбоко и все по-надълбоко в търсене на истината.

„Погребани тайни“ е история, в която не знаеш на кого да вярваш, всеки крие нещо, всеки лъже за нещо и това те прави съмнителен относно всичко и всички.

В крайна сметка работата се оказа доста по-дебела отколкото си мислех, а причината за гибелта на Ейб (бащата на Грейс) е съвсем, съвсем различна от това, което ще си помислиш в началото. И от там идва единственото нещо, което не ми хареса в цялата история:

Спойлер
Ейб умря за едно голямо НИЩО. Защото Сайлъс така и не си получи заслуженото, а именно той е главната причина Ейбрахам Уилкс да се окаже на неподходящото място в неподходящото време.

Романтичната страна на историята е на по-заден план, което за мен е плюс, тъй като бях твърде любопитна за развръзката, за да чета излишни любовни драми. Хареса ми и това, че интимните сцени не са най-подробно описани, по абсолютно същата причина.

За Ноа и Грейс няма да изпадам в подробности, най-основното за тях е описано в анотацията. Освен тях обаче, има и други интересни персонажи, които ще ви оставя да опознаете сами, като прочетете историята. 😋

Има доста моменти, които са лесни за предвиждане, има и такива, които не са, но ей, Богу, това последното не го очаквах ни най-малко! Дори не ми беше минало през ума нещо подобно. Именно това последно разкритие спечели на книгата четвъртата звезда от мен.

Въпреки, че ми хареса като цяло, нещо някак си ми липсваше в цялата работа. Сюжетът, като че ли, вървеше твърде плавно, нямаше го това трепетно очакване със затаен дъх и бясно разгръщане на страниците. Липсваше ми напрежение, макар че на доста места Тъкър завършва главите по такъв начин, че да ти се прииска да отхапеш страницата.. ами, някак си пак не го почувствах както трябва. Липсваше ми екшън, някой да е в опасност, нещо.. Nope. Финалните изречения и те не ми се сториха задоволителни. Не че не е хубав финала, просто.. нещо ми липсваше.

Ако си падаш по главоблъсканици и искаш да прочетеш някой по-различен романтичен роман, то „Погребани тайни“ със сигурност ще ти хареса! А аз с нетърпение очаквам следващата книга от Тъкър. ❤

Благодаря на издателство Ибис, че ми предоставиха възможността да бъда, макар и за малко, част от живота на Ноа и Грейс!

За книгата

К. А. Тъкър - Погребани тайни

Погребани тайни

Оригинално заглавие Keep Her Safe
ISBN 9786191572663
Издателство Ибис
Година на издаване 2018
Брой страници 448
Цена 15.90 лв.
Откъс GoodReads

Динамичен романтичен трилър, който ще ви държи в напрежение през цялото време, дори и когато деликатната любовна нишка нагорещява страниците.

Ноа Маршал познава привилегирования и комфортен живот благодарение на майка си – началничка на полицията в Остин. Но всичко се променя в нощта, в която тя прави изненадващи признания за съсипването на живота на едно невинно семейство и се поддава на вината. Изпълнен с мъка, Ноа е принуден да носи бремето на тази шокираща тайна.

Грейси Ричардс не е родена в парка за каравани, но след четиринайсет години, прекарани в него, това е всичко, което познава. Поне тук хората не се интересуват от факта, че баща ѝ е бил корумпирано ченге, убито при наркосделка. Двете с майка ѝ са просто още едно семейство, което се бори за оцеляване… До деня, в който един мъж, който определено не принадлежи на нейния свят, се появява на прага ѝ.

Въпреки своите различия, Ноа и Грейси търсят отговори на едни и същи въпроси и заедно се заемат да разкрият истината за тъмното и смутно минало на полицейското управление в Остин. Но скандалът, който изплува, е по-голям от това, което са очаквали, и отива по-далеч от всичко, което са си представяли…


може да харесаш също