Когато търсиш „Разплата“, а намираш любов

Когато започнах да чета „Разплата“, единственото, което си спомнях от „Без милост“ беше, че много ми хареса. И почти нищо друго. Не че това беше от значение, тъй като Ели и Райли не участват особено много във втората книга от трилогията за братята Лолес. Още с епилога в „Без милост“ се зарибих по „Разплата“ и честно казано нямам идея защо толкова дълго я отлагах.

И тук, както при първата книга, до средата на книгата не се случи нищо, което да ме впечатли кой знае колко. Е, имаше си своите моменти и все пак.. преобладаваха нещата, които ме дразнят. Като например разтеглянето на интимните отношения на Бран и Карли в по над 10 страници, пълни с повторения всеки път колко бил прекрасен той и колко била прекрасна тя, ама за тях нямало сериозно бъдеще и т.н. и т.н., което в един момент стана досадно и гледах да ги минавам тия работи по-набързо. Друго дразнещо нещо беше самосъжалението на двамата герои. Той бил повреден, тя била дебела, не се били заслужавали.. това също се повтаря около стотина пъти. А пък да не говорим за друг тип самосъжаление от рода на „обича ме, не ме обича“. Харесва ми когато има драма в една история, но не когато я създават самите герои. А тук се драматизира излишно на няколко пъти. Последното нещо, което не ми хареса, беше

Спойлер
смъртта на Патриша. Ами, много лесно и бързо се оттърва. Искам да кажа.. целта на цялата работа беше да събират доказателства, за да могат да я унищожат и тя накрая да умре.. ПФ! Не ми хареса тази част.

За щастие втората половина от книгата поне донякъде оправда първоначалните ми очаквания и нещата започнаха да се раздвижват. Стана ми интересно, тайните започнаха да изплуват на повърхността, действието като че ли стана по-динамично. Дори историята да е леко предвидима, шокът накрая е неизбежен. Всичко се завърта на 180 градуса за нула време и докато го осмислиш, вече си прочел последната страница. И докато в началото се чудих дали изобщо да чета книгата за Дрю, то в края вече треперех от нетърпение да разбера как ще се развие от тук нататък отмъщението. За жалост все още нямам книгата, но ще гледам да си я набавя в най-скоро време и да я почвам. Струва ми се, че комбинацията „Дрю и Шелби“ ще бъде най-забавната до момента.

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Лекси Блейк - Разплата

Разплата

Лолес #2

Оригинално заглавие Satisfaction
ISBN 9786191572168
Издателство Ибис
Година на издаване 2017
Брой страници 376
Цена 14.90 лв.
Откъс GoodReads

Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.

След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.

Мисията на Бран е да получи информация, която ще помогне да бъде изчистено името на баща им. Но дори и в името на тази цел, той не е готов да престъпи принципите си, затова решава да действа открито и да помоли за помощ личната асистентка на един от враговете им – красивата и невинна Карли Фишър. Привлечен от лъчезарната ѝ усмивка и завладяваща интелигентност, Бран знае, че може да ѝ се довери и да я посвети в плана за отмъщение на семейство Лолес.

Неочаквано, заради хазартни дългове на бившия ѝ съпруг, Карли се оказва изнудвана и застрашена от безскрупулни мафиоти, а Брандън е единственият, който може да ѝ помогне. Сега залогът в неговата мисия е на живот и смърт – животът на Карли. Брандън разбира, че сърцето му е в плен на една забележителна жена и знае, че планът му трябва да успее, защото на карта са заложени не само отмъщението, но и любовта, която ни спохожда само веднъж в живота…


може да харесаш също