„Само ти“ можеш да откриеш пътя към себе си

Изглежда, след голямата ми чуденка дали да се насоча към трилърите за разнообразие, отново се върнах към романтичния жанр. Нужни ми бяха само няколко прочетени изречения от тук от там, докато разлиствах „Само ти“, за да се събуди в мен желанието да започна именно нея.

Първото, което ми направи впечтление, когато взех изданието за пръв път в ръцете си и го разгърнах набързо, беше, че всяка глава започва с цитат. Четейки историята, аз открих, че тези цитати винаги, по един или друг начин, са свързани със съответната глава, но далеч не е толкова просто. С напредване на историята става ясно колко по-дълбок смисъл притежават и колко тясно са свързани с един от главните герои. Това направи книгата още по-силна за мен, въпреки и без друго тежкия си характер, и страшно много ми хареса.

Може би е казвано и другаде, но аз ще го повторя – „Само ти“ е история за откриването на пътя към себе си, за това да се намериш, да разбереш кой си, да намериш покой и хармония с вътрешното си Аз и да се научиш да се обичаш. История за двама души, които са имали вземане-даване с живота; живот, който не е бил лесен за никой от тях. И последно, но не на последно място: история за две души, толкова тежко наранени, които се оказват изцеление една за друга.

Нямаше начин да го зная, със сигурност не би било възможно да се досетя, но аз имах чувството, че съм привлечен от Ели, защото нашето минало и нашите сърца са се преплели така, че сме били предопределени от съдбата да се излекуваме един друг.

Ели (Кристъл) е разбрала колко лош може да бъде живота още от съвсем ранна детска възраст. Може би не трябваше да ме учудва толкова, но професията ѝ наистина ме изненада – не го очаквах. Както ме изненада и реакцията на Доминик (брата на Гейбриъл), щом научи каква е тя. Е, какво пък толкова?! Та, Ели има огромен проблем със самочувствието, житейският ѝ опит някак си ѝ е набил в главата, че за нищо не става освен.. (биийп 😋). Тези непрестанни въпроси към Гейб защо я бил харесал, защо точно тя и т.н. в един момент започнаха да ми идват в повече, както и драматизирането като цяло, но го преживях.

Гейб (Гейбриъл) също е травмиран от детството си, но се е научил да се справя. Е тука сега вече, тоя мъж ми е нереално перфектен. Как пък един път няма той да сгафи, как пък един път не каза една дума не на място! Както казах – нереално перфектен.

Като цяло историята ми хареса – драма, любов, по някой обрат тук там, даже и малко екшън.. Какво повече може да искаш от един любовен роман? Като се замисля май има и малко фантастика. Това със сънищата на Ели и то ми беше, ами, малко нереално и фантастично. А пък финалът беше много хубав, а последните „мисли“ на Ели.. Еха! Това, което на мен ми липсваше, обаче, беше малко повече информация. Какво стана с Кейла, какво стана с Дом и Клоуи? Никой не знае. Краят беше изцяло (и единствено?) насочен към тях. Друга информация, която липсваше според мен, беше какво всъщност се е случило на Гейб.. Не че щеше да е приятно за четене (може би затова и авторката ни го е спестила), но за Ели получихме неприятни подробности, а пък за него не. Е, предполагам, че и това ще го преживея някак. 😜

И тъй, ако си мислиш, че живота ти е гаден и имаш нужда от мотивация; ако търсиш път към себе си, или просто ако ти се чете хубав романтичен роман, „Само ти“ на Мия Шеридан гарантирано е твоето четиво!

Благодарности към издателство Ибис за предоставената възможност! ❤

За книгата

Мия Шеридан - Само ти

Само ти

Оригинално заглавие Most of All You
ISBN 9786191572700
Издателство Ибис
Година на издаване 2018
Брой страници 316
Цена 14.90 лв.
Откъс GoodReads

Красива история за лечебната сила на любовта, за израстването и намирането на истинското Аз.

Kристъл отдавна е научила, че любовта носи само болка. По-добре да не чувстваш нищо, отколкото отново да страдаш. Тя крие своето наранено сърце зад маската на студено поведение, а в душата ѝ е стаено дълбоко недоверие към мъжете, които според личния ѝ опит само вземат и използват.

Но тогава в живота ѝ се появява Гейбриъл Долтън. Въпреки ужасяващата тъмнина на миналото му, той излъчва неоспорима доброта. И макар да знае какво ще ѝ струва това, противно на волята си, Кристъл е привлечена от него. Спокойната му сила сломява защитата ѝ, а нежното му търпение я заставя да се усъмни във всичко, в което е вярвала досега.

Кристъл и Гейбриъл никога не са си представяли, че животът, който им е откраднал всичко хубаво, ще ги дари с такава дълбока любов. Но съдбата им предоставя единствено възможността да се срещнат и сега изборът е техен: отново да затворят сърцата си или да намерят смелост да преодолеят болезненото си минало…


може да харесаш също