Надникване в „Тайните дневници на мис Миранда Чийвър“

„Тайните дневници на мис Миранда Чийвър“ е книга, която притежавам много отдавна и също толкова отдавна отлагам да прочета. Първото ми запознанство с Джулия Куин беше с трилогията „Блайдън“, която обожавам. С тази история авторката затвърждава, че е майстор в писането на исторически любовни романи.

Но нека обърна внимание и на корицата, която е невероятна. Издателство Тиара Букс са се справили перфектно и ни представят българското издание в много красива корица, която лично на мен ми харесва много повече от оригинала. Освен това отговаря на сто процента на съдържанието и е много, много красива (но това май го казах вече ).

Историята е изпълнена.. ами най-вече с любов.. с емоции, със смях и сълзи. Изключително трогателен роман, който стопля сърцето. Грабва още с първата страница, а четенето върви гладко, бързо и неусетно, предимно с усмивка на уста. Драмата е добре премерена, не е прекалена и е обоснована. А сарказмът и хапливите словесни двубои между героите направо ти пълнят душата. И дори не се сещам за герой, който да не харесвам (като изключим, може би, Фиона Бенет, но на нея и без това не ѝ е обърнато особено внимание).

Миранда и Оливия – най-добрата ѝ приятелка и сестра на Търнър, ги харесах от самото начало. Невероятно забавни, не особено покорни и с остри езици, те са приятелки от деца и изключително лоялни една към друга, а когато се съберат на едно място забавата е на макс. Миранда не е десетка по скалата за красота на висшето общество, но си има своя чар. Въоръжена е с невероятна сила и борбеност, които не я напускат дори в най-тежките ѝ моменти. Влюбва се на единадесет и изглежда е до живот.

Найджъл Бевълстоук или както той предпочита – Търнър – е добър мъж, но е дълбоко наранен и вярата му в любовта му е отнета от жена, която не го е заслужавала. Веднъж опарил се, той не иска да се жени повторно, но Миранда се явява твърде голямо изкушение за жадуващата му любов душа. Тя, от своя страна, връща вярата му в доброто.

Джулия Куин отново ни поднася сладка и симпатична любовна история, която изважда романтичната ни страна на повърхността и ни кара да обичаме повече. Книгата е чудесен избор за четиво в най-романтичния месец или ако просто желаете да стоплите душата си. Горещо я препоръчвам на всеки, дори да не си падате по исторически романи. Аз лично нямам търпение да се запозная и с историята на Оливия, която е следващата в трилогията.

А на издателство Тиара Букс им благодаря, че са ни предоставили тази книга на нас, българските читатели, и дано да видим скоро и третата на българския пазар.

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Джулия Куин - Тайните дневници на мис Миранда Чийвър

Тайните дневници на мис Миранда Чийвър

Бевълстоук #1

Оригинално заглавие The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever
ISBN 789542969228
Издателство Тиара Букс
Година на издаване 2014
Брой страници 368
Цена 12.99 лв.
Откъс GoodReads

2 март 1810 г.
Днес се влюбих.

Когато е на десет години Миранда Чийвър не показва никакви признаци на невероятна красота. И дори на десет, тя се е научила да приема очакванията, които има обществото към нея – до един следобед, когато Найджъл Бевълстоук, красивият и елегантен виконт Търнър, тържествено целува ръката й и й обещава, че ще порастне, ще стане самата себе си и един ден ще е също толкова красива, колкото е вече умна. Още тогава младото момиче разбира, че ще го обича вечно.

Но годините, които следват, са едновременно мъчителни за Търнър и благосклонни към Миранда. Тя е точно толкова интригуваща, колкото виконтът предрича в онзи незабравим ден, докато той е самотен, огорчен мъж, съкрушен от опустошителна загуба. Но Миранда никога не забравя истината, която полага върху хартия преди толкова много години и няма да позволи на любовта, нейната съдба, да й се изплъзне през пръстите…


може да харесаш също