Изгубен ли си, дете мое?

Сърцето си иска своето, а реалността диктува условията и често двете са несъвместими като сняг и огън.

Книгите на Маделин Ру са истинска магия, наслада за сетивата, а издателство Orange Books са се погрижили те да достигнат до нас в пълната си прелест. Който не е държал някое от изданията в ръка, той не знае за какво говоря.

„Трибунал на сенки“ по нищо не отстъпва на „Къщата на фуриите“ и още с първата си страница те потапя в своята зловещина. А ароматът на книгата, който сякаш никога не стихва, е буквално опияняващ и допринася още повече за пълното ти потапяне в атмосферата на „Ветровала“. Въпреки че доста време мина откакто прочетох първата книга и някои неща ги бях позабравила, за мое огромно учудване нито героите, нито усещането от света на Луиза не ми бяха чужди, както обикновено се случва когато чета книгите от една поредица през голям интервал от време. Сякаш просто се върнах на място, където не съм била отдавна, при хора, които отдавна не съм срещала и си припомнях чувството да съм там с тях.

Сюжетът върви плавно, все едно си се пуснал по течението и бавно, но сигурно те отвежда до зашеметяващ финал, който не ти оставя друг избор, освен да тръпнеш в очакване на финалната трета книга. Макар като цяло действието да не се движи с бясна скорост, книгата е интересна и се чете много бързо. Разбира се, не липсват изненади и обрати през цялото време, но последните стотина страници са черешката на тортата.

В героите определено се наблюдава развитие, а Луиза ми става все по-симпатична с всяка прочетена страница. Нещата, които тя открива за себе си и не само, ще те накарат да премигваш невярващо, а смелите ѝ постъпки и хитруването ѝ ще те накарат да се гордееш.

Ако още не си се запознал с Луиза и нейната история, препоръчвам ти да го направиш. Светът, който Маделин Ру е създала, е чудесно място, където да се скриеш от летните горещини – в мрачната реалност на „Ветровала“ ще откриеш всичко друго, но не и топлина. 😈

– Изгубен ли си, дете мое?
– Краката ми са на вярната пътека.

Огромни благодарности към екипа на издателство Orange Books за предоставената възможност!

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Маделин Ру - Трибунал на сенки

Трибунал на сенки

Къщата на фуриите #2

Оригинално заглавие Court of Shadows
ISBN 9786191710799
Издателство Orange Books
Година на издаване 2019
Брой страници 432
Цена 26.90 лв.
GoodReads

След страховитите събития от предишната есен 17-годишната Луиза Дитън е приела новата си роля като прислужница във „Ветровала“, но все още не е установила как това ще се отрази на нейната човешка природа.

Докато Луиза се опитва да открие изход от службата си за диаболичния собственик на имението, господин Морнингсайд планира увеселение, което ще доведе нови гости: от лукави човешки създания до ангели от Горния свят, гледащи отвисоко на чудовищния персонал на „Ветровала“. И всички до един са въоръжени със свой тип правосъдие.

Дори и човек, който твърди, че е баща на Луиза, има отредена роля, макар момичето да не може да разгадае мотивите му. В края на краищата конфликтите, разразили се в имението, достигат своята повратна точка, а залогът е душата на Луиза.

Във втората книга от поредицата „Къщата на фуриите“ илюстрациите на художничката Айрис Компие и смразяващите снимки съживяват един странен свят, в който границата между чудовища и хора е призрачно недоловима.


може да харесаш също