„Виждам те“… а също и те

„Виждам те“ е от тези трилъри, след прочита на които те обхваща лека параноя и ти се иска вървейки по улицата да хвърляш погледи през рамо и да ускоряваш крачка. „Оставих те да си отидеш“ също съдържаше такава нотка, но тук положението е доста по-сериозно.

Признавам, че повече от половината книга не ми беше чак кой знае какво, но последните стотина страници обърнаха везната в полза на историята. В един момент стана много напечено, от тия читателски моменти, дето не смееш да дишаш и се опитваш да движиш очите си колкото се може по-бързо през редовете, за да стигнеш по-бързо до финала и да разбереш какво, по дяволите, ще стане накрая и си толкова странно развълнуван, че чак усещаш как пулсът ти се ускорява.

Не зная как да ти кажа за какво иде реч без да ти издам сюжета, но общо взето представи си, че както си пътуваш в метрото и си четеш вестника, изведнъж се виждаш вътре, а това автоматично те прави мишена за сума ти психопати с най-различни извратени желания. Мда, това е в най-общи линии. Ще станеш подозрителен към всеки и всичко, което ще те докара до параноя и накрая пак ще останеш изненадан. Тук също се опитвах да правя предположения кой какво как и защо, ноо, е това не го очаквах. Макинтош отново ми скри шапката.

И тъй, не очаквайте нещо по-добро от „Оставих те да си отидеш“, но пък ако сте харесали нея, ще харесате и тази. А ако просто искате да психясате малко, ами, грабвайте я, а за още по-голям ефект четете по тъмно! .. в метрото. 😈

За книгата

Клеър Макинтош - Виждам те

Виждам те

Оригинално заглавие I See You
ISBN 9789542823032
Издателство Сиела
Година на издаване 2017
Брой страници 424
Цена 15.00 лв.
GoodReads

Зоуи Уокър няма къде да се скрие. Нейните преследвачи я виждат навсякъде. Във влака на път за работа тя е изложена на хиляди погледи и всеки случаен минувач може да се окаже престъпник. Дали това е параноя, или Зоуи наистина е в опасност?

Вторият роман на британската писателка Клеър Макинтош – „Виждам те“, е напрегнат трилър със задължителните за жанра изненадващи обрати, но и с една вълнуваща, човешка история. В съвременния свят на технологии, социални мрежи и камери с висока резолюция човек без проблеми може да бъде проследен навсякъде. И ако някой поиска да направи сайт за изнасилвачи и убийци и срещу заплащане да им дава информация за потенциални жертви – това днес е по-лесно от всякога.


може да харесаш също