„Война“ – между живота и смъртта

Леле! Уау! Ако можех, бих оценила тази книга с 6 звезди! Буквално не ме остави да дишам до самия си край. Наскоро ви разказах за „Нокът“ – първата книга от поредицата, която също се казва „Нокът“. „Война“ е невероятното продължение, което просто те оставя неадекватен след края си.

Книгата е супер динамична, държа ме в напрежение през цялото време. Всичко се почва с поривите на Ембър да спаси Гарет от сигурна смърт. Опасностите дебнат зад всеки ъгъл, нямат и миг спокойствие, дори след като са го измъкнали от Ордена. Преследвани са и от двете организации и всяка минута е борба за оцеляване, като доста пъти се озовават на прага на смъртта. Тук любовната част е на доста заден план, почти цялата книга е див екшън и.. ВОЙНА. Историята е изпълнена с битки, неочаквани обрати и какви ли не изненади, поднесени от кого ли не. Много ми хареса как Джули Кагава е описала бойните сцени в книгата, самите движения на биещите са не са посредствени, клиширани и скучни.

Във „Война“ ставаме свидетели на израстването на Ембър – тя самата открива нови, неподозирани неща за себе си. За съжаление остава много объркана (още повече от преди) по отношение на чувствата си към Гарет и към Райли. Всъщност няма и време да си ги изясни, тъй като постоянно е в движение с „Нокът“ и Ордена по петите си.

В тази книга авторката ни разкрива и малко от същността на Данте, който се включва от време на време като разказвач и четвърти главен герой. Прочитайки „Нокът“ аз се чудех дали Данте е страхлив или е с промит мозък. Оказа се второто. Братът на Ембър вярва в така наречената кауза на драконската организация за опазване на драконския вид, независимо какви мерки трябва да се вземат за изпълняването на целите им. И дори мечтае един ден властта над „Нокът“ да е в неговите ръце. Въпреки всичко едно тънко и много тихо гласче ми нашепва, че има вероятност Данте да е заблуждаван от „Нокът“ и един ден да дойде на себе си и да избере правилната страна.

Гарет и Райли, въпреки че изобщо не се харесват, доста добре се справят в екип, особено когато стане напечено. В тази книга Джули Кагава ни разказва (чрез Кобалт) как е станал Райли отцепник, как се е запознал с Уес – компютърният гений, който му помага – и как се е възродила идеята за съпротивата, т.е. за измъкването на малки от „Нокът“.

Като цяло книгата е страхотна, държа ме в очакване от началото до края си. Действието се развива главоломно бързо, а изненадите изникват една след друга. Историята се поглъща на един дъх, а краят ѝ ме остави гладна и жадна за още.

Отново благодаря на издателство Pro Book, че издават тази поредица и безкрайно силно се надявам скоро да ни изненадат с новини за третата книга!

Ревюта на другите книги от тази поредица

За книгата

Джули Кагава - Война

Война

Нокът #2

Оригинално заглавие Rogue
ISBN 9789542928867
Издателство PRO BOOK
Година на издаване 2016
Брой страници 400
Цена 14.99 лв.
GoodReads

Дезертьорка. Предателка. Отцепник.

Ембър Хил напуска организацията на драконите „Нокът“, за да се присъедини към дракона бунтовник Кобалт и неговата група отцепници. Ембър не може да забрави саможертвата, направена за нея от човешкото момче, имало шанс да я убие – Гарет Ксавие Себастиян. Войник от Ордена на убийците на дракони св. Георги, той я спасява от наемния убиец на „Нокът“, знаейки, че с това подписва смъртната си присъда.

Разплатата наближава, а тайните, които крият и двете страни са шокиращи и смъртоносни. Скоро Ембър трябва да вземе решение – трябва ли да остави борбата за по-добри времена или… да се хвърли в открита война с всички средства?


може да харесаш също