Само една нощ - Симона Арнщед

„Само една нощ“ … а после още много

 „Само една нощ“ е една изключително увлекателна и силна история, която се чете със затаен дъх и те държи в напрежение през целия процес на четене.

Ще бъда напълно откровена и ще си призная, че когато си харесах тази книга и реших да си я купя, бях леко песимистично настроена заради всички икономически и финансистки термини, от които нямам понятие. Но останах много приятно изненадана. Въпреки всички приказки за финанси и сделки, историята не ми доскуча нито за миг, дори напротив – беше ми много трудно да се разделям с нея, когато трябваше да върша други неща.

Книгата е изпълнена с изненади и обрати. Колкото повече напредвах с историята, толкова по-ококорено гледах и забивах нос в страниците, погледът ми прелиташе по редовете и нямах търпение да разбера какво ще последва. А при всяко ново откритие, при всяка нова истина настръхвах. Буквално.

Симона Арнщед е засегнала някои от вечните проблеми на човечеството, като корупцията и измамите, и дава доста ясни примери за това на какво са готови хората, за да се доберат до власт и пари. Историята също показва, че дори и по върховете на елита понякога е облачно и не всичко е цветя и рози, както изглежда отстрани. Ставаме свидетели на разбиването на едно богаташко семейство – вечно недоволен баща расист и шовинист; неверна майка, която изглежда неспособна да показва и да дарява обич на децата си; и деца, които винаги са мечтали за одобрението и обичта на родителите си, но рано или късно са се отказали да се борят за тях.

Наталия де ла Грип е земна, мила и добра и въпреки че е от висшата класа, не се мисли за нещо повече от останалите. Постигнала е огромен успех единствено с помощта на ума и уменията си, но остава недооценена, само защото е жена. А единственото, което иска, е одобрението на човека, който цял живот е наричала „татко“. За щастие се появява мъж в живота ѝ, който знае как да я цени .. и го преобръща на 180 градуса.

Дейвид Хамар си дава вид на безскрупулен и жесток във финансовия бизнес. Получава всичко, което иска, гази и поглъща всяка фирма, изпречила се на пътя му. Дейвид също сам се е справял в живота и е станал най-добрия рисков инвеститор с ничия помощ. Движещата сила в живота му е семейството и жаждата за отмъщение. Докато, разбира се, не среща Наталия.

Освен зараждането и развиването на любовта между Наталия и Дейвид, историята проследява и романтичните премеждия на Аса и Майкъл, което вкарва още едно приятно разнообразие и разсейване от всички обрати и събития, които ти спират дъха.

Определено „Само една нощ“ се нареди сред любимите ми книги и съм безкрайно благодарна на издателство Егмонт за възможността да ѝ се насладим.

Повече информация за книгата

Само една нощ

Само една нощ - #1


Симона АрнщедISBN:

9789542717270

Издадена през:

2016 година

Издадена от:

Издателство Егмонт

Жанр:

Съвременна романтика

Страници:

616
Goodreads Откъс

Доверието е най-ценният актив на света…

В убийствения свят на шведския банков елит никой не знае това по-добре от корпоративния вълк Дейвид Хамар. Безскрупулен. Жесток. Неудържим. Той е на път да постигне най-голямата си цел – „Инвестум“. След години планиране всички играчи са заели местата си и Дейвид има нужда само от един коз – от един-единствен член на аристократичната банкова фамилия Де ла Грип. Наталия.

Елегантна, брилянтна, обречена да успее в един напълно мъжки свят, Наталия не може да отклони неочакваната покана за обяд на Дейвид. Всички знаят, че той е богат, опасен и безсъвестен. Това, което младата жена не очаква да открие обаче, е, че той е също така дълбоко наранен.

Привличането между двамата е немислимо, но дългите шведски нощи таят афера, която е на път да извади наяве дълбоко пазени тайни, да промени завинаги едно семейство и да накара Дейвид и Наталия да се изправят пред страховете и желанията си.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *