Война - Джули Кагава

„Война“ – между живота и смъртта

Леле! Уау! Ако можех, бих оценила тази книга с 6 звезди! Буквално не ме остави да дишам до самия си край. Наскоро ви разказах за „Нокът“ – първата книга от поредицата, която също се казва „Нокът“. „Война“ е невероятното продължение, което просто те оставя неадекватен след края си.

Книгата е супер динамична, държа ме в напрежение през цялото време. Всичко се почва с поривите на Ембър да спаси Гарет от сигурна смърт. Опасностите дебнат зад всеки ъгъл, нямат и миг спокойствие, дори след като са го измъкнали от Ордена. Преследвани са и от двете организации и всяка минута е борба за оцеляване, като доста пъти се озовават на прага на смъртта. Тук любовната част е на доста заден план, почти цялата книга е див екшън и.. война. Историята е изпълнена с битки, неочаквани обрати и какви ли не изненади, поднесени от кого ли не. Много ми хареса как Джули Кагава е описала бойните сцени в книгата, самите движения на биещите са не са посредствени, клиширани и скучни.

Във „Война“ ставаме свидетели на израстването на Ембър – тя самата открива нови, неподозирани неща за себе си. За съжаление остава много объркана (още повече от преди) по отношение на чувствата си към Гарет и към Райли. Всъщност няма и време да си ги изясни, тъй като постоянно е в движение с „Нокът“ и Ордена по петите си.

В тази книга авторката ни разкрива и малко от същността на Данте, който се включва от време на време като разказвач и четвърти главен герой. Прочитайки „Нокът“ аз се чудех дали Данте е страхлив или е с промит мозък. Оказа се второто. Братът на Ембър вярва в така наречената кауза на драконската организация за опазване на драконския вид, независимо какви мерки трябва да се вземат за изпълняването на целите им. И дори мечтае един ден властта над „Нокът“ да е в неговите ръце. Въпреки всичко едно тънко и много тихо гласче ми нашепва, че има вероятност Данте да е заблуждаван от „Нокът“ и един ден да дойде на себе си и да избере правилната страна.

Гарет и Райли, въпреки че изобщо не се харесват, доста добре се справят в екип, особено когато стане напечено. В тази книга Джули Кагава ни разказва (чрез Кобалт) как е станал Райли отцепник, как се е запознал с Уес – компютърният гений, който му помага – и как се е възродила идеята за съпротивата, т.е. за измъкването на малки от „Нокът“.

Като цяло книгата е страхотна, държа ме в очакване от началото до края си. Действието се развива главоломно бързо, а изненадите изникват една след друга. Историята се поглъща на един дъх, а краят ѝ ме остави гладна и жадна за още.

Отново благодаря на издателство Pro Book, че издават тази поредица и безкрайно силно се надявам скоро да ни изненадат с новини за третата книга!

Повече информация за книгата

Война

Нокът - #2


Джули КагаваISBN:

9789542928867

Издадена през:

2016 година

Издадена от:

Издателство Pro Book

Жанр:

Фентъзи, Young Adult

Страници:

400
Goodreads

Дезертьорка. Предателка. Отцепник.

Ембър Хил напуска организацията на драконите „Нокът“, за да се присъедини към дракона бунтовник Кобалт и неговата група отцепници. Ембър не може да забрави саможертвата, направена за нея от човешкото момче, имало шанс да я убие – Гарет Ксавие Себастиян. Войник от Ордена на убийците на дракони св. Георги, той я спасява от наемния убиец на „Нокът“, знаейки, че с това подписва смъртната си присъда.

Разплатата наближава, а тайните, които крият и двете страни са шокиращи и смъртоносни. Скоро Ембър трябва да вземе решение – трябва ли да остави борбата за по-добри времена или… да се хвърли в открита война с всички средства?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *