Winter Wonderland Book Tag

Winter Wonderland

Winter Wonderland Book TagПривет, chaser-чета! Отново решихме да се самотагнем и да направим този таг, който сметнахме подходящ за студа и снега навън. Под всеки въпрос ще откриете отговор и от двете ни. Приятно четене! 🙂

1. Топла и сладка книга, която стопля сърцето ви.

Кали: То не са една и две книгите – от последно прочетените ще посоча веднага сборника „Сняг вали“ – уникално сладки и топли разкази! Други заглавия, които още ми стоплят сърцето като се замисля за тях, са Любовните истории на Стефъни Пъркинс, сборникът „Летни дни и летни нощи“, „Кажи ми три неща“, трилогията „Адски утройства“… и май се поолях, та спирам до тук с книжното топлене.
Анджи: „Завещанието“ на Кристен Ашли. Това е книгата, събудила в мен най-най-най-топли и нежни чувства и емоции.

2. Любима книга с бяла корица.

Кали: Тук непременно ще посоча „Стъкленият трон“ и всяко следващо заглавие от поредицата. За необятната ми любов към Селена и Маас ще прочетете веднага, щом се сдобия с „Империя от бури“ 😉
Анджи: На много места видях „Алена кралица“ като отговор на този въпрос. Е, аз все още не съм я чела и затова ще посоча като текуща любима книга с бяла корица „Единствената“ на Кийра Кас.

3. Седите в приятен, уютен, удобен диван, пиете горещ шоколад, но коя чудовищна книга четете?

Кали: Как коя – „Създадена от дим и кост“, разбира се. Не мога да пропусна и Скълдъгъри Плезънт – май нямам еднозначни отговори на тия въпроси 😇
Анджи: Хмм, тук ще посоча „Топли тела“ на Айзък Мериън, тъй като към момента е единствената чудовищна книга, която съм прочела и за която се сещам.

4. Започнало е да вали сняг и сте решили да се биете със снежни топки! Кой литературен герой бихте искали да се включи в снежната битка с вас?

Кали: Ливай от „Фенка“ ❤️ И всеки „dork“ от всяка сладка история, прочетена някога!
Анджи: Братята Рен и Кишан от поредицата „Проклятието на тигъра“ на Колийн Хоук. Мисля, че ще се получи доста интересна битка. 😀 Със сигурност има и други, но в момента не се сещам.

5. За жалост, огънят в камината започва да угасва. Последните глави от коя книга бихте използвали, за да разпалите огъня?

Кали: В добрия смисъл бих използвала последните глави от любим роман, в който любим герой си отива. Както ми предстои да прочета за Сириус в „Хари Потър и Орденът на феникса“… В лошия смисъл, в смисъл, че не понасям някоя книга, веднага бих метнала в огъна заглавията на Франческа Лия Блок! Предстои ви да разберете защо в идните ревюта с таг „Haters gonna Hate“.
Анджи: По принцип не бих извършила подобно престъпление, но ако чисто хипотетично предположим, че се наложи да го направя, то ще хвърля не последните глави, а цялата „Прелъстена“ на Мередит Уайлд. И то не защото историята не ми хареса, а защото издателство Сиела (което иначе много харесвам) страшно са се изложили откъм превод и (липса на) редакция.

6. Коя книга е толкова близко до сърцето ви, че бихте я подарили на всички, които искате да запалите по четенето?

Кали: Да видим – „Стъкленият трон“, „Двор от мъгла и ярост“, „Създадена от дим и кост“, „Хари Потър“, „Революция“, „Тези плитки гробове“, „След“ ако щете, всяка една на Роуъл, „Дивергенти“ – и още много, и още много, и още тооолкова много…
Анджи: „Рубиненочервено“ (и като цяло трилогията за скъпоценните камъни) на Керстин Гир и „Гневът и зората“ на Рене Ахдие. Просто са невероятни ❤️

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *